Агенция по заетостта уведомява, че продължава действието на общо четири

...
Агенция по заетостта уведомява, че продължава действието на общо четири
Коментари Харесай

Продължава приемът на документи по антикризисните мерки за заетост

Агенция по заетостта уведомява, че продължава действието на общо четири ограничения за опазване на заетостта, обезпечаване на нова претовареност и за поддръжка на фамилиите поради пандемията, осъществени по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките ресурси”, съобщи БНР.

Сроковете

По мярката „ Краткосрочна поддръжка за претовареност в отговор на пандемията от COVID-19” документи ще могат да се подават до 31-ви май, като досега на 2 937 компании и cамоосигуряващи се от тези браншове са преведени над 52 млн. лева Отпуснатите спомагателни средства са в размер на 22 млн. лева за опазване на 33 000 pаботни места в най-пострадалите браншове „ Хотелиерство и pесторантьорство”, „ Туризъм” и „ Транспорт”.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
България е измежду страните с максимален спад в заетостта, показ...

По програмата „ Родители в заетост” документи също могат да се подават до 31-ви май, като от началото на тази стратегия са платени близо 48 млн. лева на 7 162 родители и фамилии, които са употребили или употребяват сега детегледач. Отпуснатите спомагателни средства са в размер на 23 млн. лева

По мярката „ Запази ме” за компенсиране на служащите от затворените бизнеси със 75% от техния застрахователен приход подаването на заявки от работодателите продължава до края на месец юни. Отпуснатите спомагателни средства са в размер на 25 млн. лева По тази мярка към този момент са преведени над 66 млн. лева за обезщетения и опазване на заетостта на 52 319 чиновници.

По мярката „ Заетост за теб “, с която се подкрепят работодатели да разкриват нови работни места и да назначават безработни за интервал до 6 месеца, като се покрива минималната работна заплата и осигуровките към нея, са отпуснати спомагателни средства са в размер на 50 млн. лева До момента по програмата са разкрити близо 20 000 нови работни места. С спомагателните средства може да бъдат разкрити още 11 000 работни места. По плана ще се одобряват поръчки до привършване на финансовия запас.

Агенцията по заетостта припомня на работодателите, че до 15 юни 2021 година могат да аплайват и за приемане на средства по мярката „ 60/40”.

По тази мярка се изплащат средства за опазване на заетостта през месеците април и май 2021 година на компании от съвсем всички браншове от стопанската система, чиито доходи от продажби са намалели с над 20% по отношение на усреднените доходи за 2019 година

Повече информация -
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР