Агенция Пътна инфраструктура“ стартира тръжна процедура за избор на изпълнител на рехабилитацията

...
Агенция Пътна инфраструктура“
стартира тръжна процедура за избор на
изпълнител на рехабилитацията
Коментари Харесай

Над 5,5 млн. лв. от ЕС ще се инвестират в рехабилитацията на 7 км от път II-81 Берковица - Монтана

Агенция „ Пътна инфраструктура “ стартира тръжна процедура за избор на изпълнител на рехабилитацията на 7 км от второкласния път II-81 Костинброд - Берковица – Монтана, от 94-ти до 101-ви км в област Монтана, както и за контрол при изпълнение на строително-монтажните работи. Проектът ще се финансира от Европейския съюз по програмата за развитие на граничните зони „ Интеррег V-A Румъния-България 2014-2020 “, чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Началото на обекта е при 94-ти км след с. Благово в посока Монтана, а краят – при 101-ви км в Северната промишлена зона на Монтана, при пътния възел с обходния път на града. С изпъленението на плана ще се възстановят технико-експлоатационните характеристики на правата, като се осигури оптимална скорост на придвижване и повишаване сигурността на придвижване.

Предвижда се полагане на нова асфалтова настилка, уширяване на пътното платно в стеснените сектори до постигане на габарита на пътя. Ще бъде укрепен участък от 120 м със свлачищен развой при 95-ти км, в непосредствена непосредственост до язовир „ Чернила “. Основно ще се ремонтира и моста при 98-ми км над река Огоста и жп надлеза при км 100, с дължина 64 м.

Индикативната стойност на строително-монтажните работи е 5 549 515 без ДДС, а срокът за осъществяването им е 12 месеца. Оферти могат да се подават до 13 януари 2020 година

Прогнозната стойност за осъществяване на строителния контрол е 175 465 лева без Данък добавена стойност. Оферти ще се одобряват до 20 януари 2020 година

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР