Агенция пътна инфраструктура са могли да вземат някакви превантивни мерки

...
Агенция пътна инфраструктура са могли да вземат някакви превантивни мерки
Коментари Харесай

Бивш шеф на "Магистрална полиция": АПИ са могли да вземат мерки, за да предотвратят мелето на „Тракия”

Агенция пътна инфраструктура са могли да вземат някакви превантивни ограничения от предходния ден, тъй като сметището до Ихтиман тлее от няколко дни. Това счита някогашният шеф на Магистрална полиция Красимир Занев. По думите му водеща версия и сега е, че гъст пушек от горящото бунище е причина за тежката верижна злополука на Автомагистрала „ Тракия” през вчерашния ден, оповестява bTV.

„ Метеоролозите се произнесоха и споделиха, че в тези дни и часове мъгла на това място не е имало”, разясни Занев. Той добави, че с изключение на неприятната видимост, аргументи за злополуките са станали и несъобразената скорост на водачите и неспазването на отдалеченост.

„ Министерство на вътрешните работи са надзорен орган – те единствено наблюдават за осъществяване на закона за придвижване по пътищата, имат и превантивна функционалност. Като видят, че се основава причина за ПТП, би трябвало да осведомят институциите”, безапелационен е Занев.

Според него от АПИ не са имали време да слагат предупредителни знаци за неприятната видимост, защото сметището е пламнало още веднъж през вчерашния ден рано сутринта. „ Има екипи, които минават по автомагистралата, само че това е станало за доста малко време и не са могли да реагират. Министерство на вътрешните работи са си свършили работата, от Пътното също споделиха, че в случай че са имали информация, са щели да сложат знаци”, добавя Занев.

Според него автомагистралите би трябвало да се оглеждат авансово, с цел да е ясно в какво положение са те.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР