Агенция пътна инфраструктура проверява поставянето на мантинели на пътя Своге

...
Агенция пътна инфраструктура проверява поставянето на мантинели на пътя Своге
Коментари Харесай

Три месеца след трагедията край Своге: Поставят мантинели на опасния участък

Агенция пътна инфраструктура ревизира слагането на мантинели на пътя Своге - София в сектора, където 20 души починаха при тежка злополука през август. На 5 декември е инсталирана ограничаваща система на оборудването, директно преди мястото на пътния случай.

Своге

Три месеца след злополуката мантинелата на сектора на случая не е възобновена. Причина са и следствените дейности, защото проверяващите органи не позволяваха възобновяване ѝ, до момента в който не бъде подготвена експертизата на мантинелата.

Новата маркировка е от т.нар " шумяща " маркировка, с цел да може да спомага оптимално на водачите по време на придвижване. Новата мантинела ще бъде двойна.
инж. Светослав Глосов, Председател на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура ": Решението за подобен вид мантинела е, с цел да бъде оптимално обезпечена сигурността. Това е един от най-високите класове на отбрана от подобен вид произшествия, които биха се случили.Това е мантинели, които се инсталират на автомагистралите за скорост от 140 км. Пътят Своге-София-Своге е със скорост 50 км, в тази ситуация този сектор е стеснен на 30 км. Но без значение от всичко, Агенцията пое този ангажимент пред омбудсмана Мая Манолова, с разпореждането на премиера. Графикът, който сме съставили, изготвили сме планове, които бяха утвърдени и виждате, че срокът, който ние поехме пред хората и пред омбудсмана, ще бъде спазен. инж. Дончо Атанасов, член на УС на АПИ: Тази мантинела ще бъде инсталирана, според нормите на планиране. Ще бъде инсталирана тъкмо зад бордюра, с цел да има най-голям клас на задържане. Ще бъде изнесена зад бордюра до ръба на пътното платно.
Срокът 12 декември за монтиране на мантинелата ще бъде спазен.

АПИ е поръчала и план за осъществяване на пешеходен надлез зад оборудването на завоя, за обезопасяване на прекосяването на пешеходци.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР