Агенция Пътна инфраструктура прекрати обществената поръчка за проектиране и строителство

...
Агенция Пътна инфраструктура прекрати обществената поръчка за проектиране и строителство
Коментари Харесай

Отново е прекратен търгът за тунел "Железница" на магистрала "Струма"

Агенция " Пътна инфраструктура " приключи публичната поръчка за планиране и строителство на тунел " Железница " на автомагистрала " Струма ". От пътната организация показват, че решението е взето след забележки на Агенцията по публичните поръчки.

От известие на АПИ се схваща, че причина за повторното прекъсване на търга е в смяна в документите, която е довела и до промени на в началото оповестените условия пред участниците. Решението може да бъде обжалвано в 10-дневен период, като от пътната организация показват, че имат подготвеност да стартират процедура по нова социална поръчка незабавно след влизане в действие на решението за преустановяване на актуалната.

" Извършените промени в документите на публичната поръчка бяха наложителни и осъществени в допустимия период по закон. Агенцията по публичните поръчки е счела, че те ще трансформират в началото оповестените условия пред участниците и заради тази причина е належащо да прекратим процедурата и да я стартираме отначало с към този момент нанесените корекции. АПИ като възложител регистрира обстоятелството, че забавянето в границите на две седмици е възможно при реализацията на плана, спрямо допустима промяна за сметка на държавния бюджет ", разяснява ръководителят на Управителния съвет на АПИ Дончо Атанасов.

" Железница " се чака да бъде най-дългият и безценен тунел по автомагистрала " Струма " - с дължина от 2 км и планирана цена от 250 млн. лв. без Данък добавена стойност. Търгът за проектирането и построяването му бе разгласен наново при започване на септември, откакто един път бе преустановен през април. Поръчката тогава бе спряна поради изгубване на част от офертата на един от участниците в процедурата, а служебният строителен министър Спас Попниколов заподозря, че става дума за бойкот.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР