Агенция Пътна инфраструктура“ отвори офертите за изготвянето на идеен и

...
Агенция Пътна инфраструктура“ отвори офертите за изготвянето на идеен и
Коментари Харесай

АПИ отвори офертите за проектиране на магистрала „Гюешево – Дупница“

Агенция „ Пътна инфраструктура “ отвори офертите за правенето на абстрактен и механически план за построяването на бъдещата автомагистрала „ Гюешево – Дупница “. Те са общо 11, като шест от тях са на компании, а 5 – на консорциуми. Прогнозната стойност за осъществяване на публичната поръчка за планиране е 3.1 млн. лева без Данък добавена стойност, а средствата са от бюджета на АПИ. Срокът за разработване на плана е 150 календарни дни от датата на подписване на контракта и включва единствено времето за планиране.

Припомняме, че 62-километровото трасе е част от позабравения, само че още по-амбициозен план за автомагистрала „ Рила ". Правителството на Кирил Петков даже имаше концепция да го възроди. Участъкът даже бе илюстриран в интерактивна карта на районното ведомство още по времето на някогашния министър Гроздан Караджов като скоростен път.

Със стартирането на търга през август обаче стана ясно, че трасето сред Гюешево и Дупница ще е автомагистрала поради упования повишен трафик.   

С осъществяването на публичната поръчка във фаза абстрактен план ще бъдат прегледани вариантни решения за осъществяване на трасето сред граничен пункт „ Гюешево " и автомагистрала „ Струма ", с планова скорост 120 км/ч и габарит Г27, след което ще се пристъпи към осъществяване на съответните екологични процедури. След произнасянето на способния орган по околна среда ще може да се премине към създаването на техническия план за утвърденото трасе, в това число и план за Подробен организационен проект.
Подадените предложения:„ Алве Консулт “ ЕООД  ДЗЗД „ Трансконсулт-Енергопроект ” с участници „ Трансконсулт-22 “ ЕООД и „ Свеко Енергопроект “ АД„ Пътпроект 2000 “ ООД„ Институт по Транспортна Инфраструктура “ ООД„ Пътпроект “ ЕООДОбединение „ Ий Кей Джей – Виа – Ей Джей “ ДЗЗД с участници „ Ий Кей Джей България Кънсълтинг Енджиниърс “ ЕООД, „ Виа Про Инженеринг “ ЕООД и „ Ей Джей Консулт “ ЕООДОбединение „ Икюинфра “ с участници „ И Кю И Контрол “ ООД и „ Инфра Про Консулт “ ООДДЗЗД " Трафик Холдинг Варна " с участници „ Трафик Холдинг “ ЕООД и „ ДеНиДи “ ЕООД„ Евро Проект 2022 “ ДЗЗД с участници „ Евро Еко Билд “ ЕООД„ Инжконсултпроект “ ООД„ Виа-План “ ЕООД
 

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР