Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) е избрала интелигентна система за управление

...
Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) е избрала интелигентна система за управление
Коментари Харесай

Обединение между румънска и българска фирма ще прави "Тракия" умна магистрала

Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) е избрала умна система за ръководство на трафика на автомагистрала " Тракия " да бъде построена от обединяване сред румънска компания и сдружение, постоянен победител в търговете на Центъра за градска подвижност (ЦГМ) на София, оповестява " Капитал ".

В надпреварата с планирана стойност 8.7 млн. лева с Данък добавена стойност присъединяване взеха единствено два претендента - " Обединение ИТС Тракия " и " Обединение Тракия ИТС ". Въпреки съвсем идентичните имена участниците са много разнообразни. Победител е първото, в което влизат " Сиском инженеринг " и румънската " Алтимате С.А. "

В рамките на поръчката за внедряване на умна транспортна система по автомагистрала " Тракия " се възнамерява да се внедри система, която автоматизирано да разпознава произшествия при тунел " Траянови врата ", като посредством преносими бариери ще се пренасочва трафикът в една от двете тунелни тръби. В разнообразни сектори на " Тракия " ще се инсталират по 20 осведомителни табла в посока), които да осведомят водачите за протичащото се по пътя. Ще се сложи и ново LED осветяване, електронни светофарни уредби, както и метеорологични станции при порталите. Повече по тематиката четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР