Агенция заяви пред Reuters, че е малко вероятно да подобри

...
Агенция заяви пред Reuters, че е малко вероятно да подобри
Коментари Харесай

Fitch едва ли ще повиши рейтинга на водещите икономики през 2021 г.

Агенция съобщи пред Reuters, че е малко евентуално да усъвършенства кредитния рейтинг на която е и да водеща стопанска система през 2021 година, макар последните събития, свързани с идните имунизации против.

Fitch също по този начин означи, че страните в Латинска Америка, Близкия изток и Африка демонстрират най-високо равнище на накърнимост към по-нататъшни отрицателни дейности във връзка с кредитния рейтинг през идната година.

" Имаме единствено два суверенни рейтинга (на Кот д`Ивоар и Нова Зеландия) в положителна вероятност, тъй че усъвършенстване на рейтинга на която и да е огромен стопанска система за 2021 година наподобява понастоящем малко евентуално ", уточни Тони Стрингер, основен действен шеф на поделението за кредитен рейтинг на " Fitch ", отговаряйки по имейл на въпроси, заложени от Ройтерс, съобщи БНР.

" Двата района, които към този момент са очевидци на най-вече намаления на рейтинга (Латинска Америка и Близкия изток/Африка), демонстрират най-високо равнище на накърнимост към по-нататъшни отрицателни дейности, надлежно с 9 и 12 негативни кредитни вероятности ", сподели Стрингер.

Страните, наранени мощно от ковид, ще отбележат оптимален стопански напредък от ефикасна ваксина против ковид, която бъде пусната бързо за приложимост през първата половина на идната година, означи за Reuters основният икономист на Fitch Брайън Култън.

" Всички развити страни явно ще се възползват от COVID-ваксината, като Обединеното кралство, Испания, Франция и Италия бяха измежду най-тежко засегнатите от през първата половина на 2020 година, а Обединеното кралство и Европейският съюз направиха доста огромни предварителни поръчки за имунизациите на Pfizer, Moderna и Oxford/AstraZeneca ", означи той.

Култън също по този начин уточни, че началото на 2021 година ще бъде едва в Европа и Съединени американски щати вследствие на неотдавна затегнати противоепидемични ограничавания и че най-ясните изгоди от икономическия напредък ще се следят през 2022 година

Главният икономист на Fitch съобщи, че рейтинговата организация чака по-бавно стартиране на имунизациите на разрастващите се пазари, защото логистиката при въвеждането на стратегии за всеобща имунизация може да бъде по-трудна, а предварителните поръчки за ваксини да са по-скромни.

Коментарите са факт в миг, когато случаите на ковид към момента нарастват в международен мащаб, изключително мощно в Европа и Съединени американски щати, като инфекциите с Коронавирус -19 в Съединените щати се намират в пик от приблизително 193 863 ежедневни нови случая през последната седмица, съгласно данни на Ройтерс.

" Има и някои признаци, че американската стопанска система стартира да се въздейства от скорошния скок на случаите и обновените ограничавания, макар че подхванатите досега рестриктивни ограничения бяха доста по-малко нападателни, което оказва помощ да се изясни релативно по-плиткият икономическия спад през 2020 година ", сподели Култън пред Reuters.

Във вторник Американската организация за храните и медикаментите се приближиха до одобрение на COVID-ваксината на Pfizer, като същия ден 90-годишна британка стана първият човек, получил имунизацията отвън провежданите изпитвания, засилвайки очакванията за закъснение на световната пандемия.

Според организация Fitch несигурността по отношение на разпространяването на, както и непосредствените и дълготрайните стопански последствия, ще продължат да оказват напън върху световните обществени финанси през 2021 година.

Глобалното възобновяване на брутния вътрешен артикул ще се ускори от средата на 2021 година с стартирането на Коронавирус имунизациите, което в този момент наподобява неизбежно, отбелязва организацията.

Седмица по-рано пък организация Moody’s уточни пред Reuters, че множеството страни са изправени пред " забележителен отрицателен потрес " от пандемията, до момента в който другата водеща организация Standard & Poor`s (S&P Global) съобщи през октомври, че някои от най-силните международни стопански системи могат да станат очевидци на намаление на техния кредитен рейтинг или предизвестия за намаление през идващите месеци.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР