Агенция Bloomberg New Energy Finance преразгледа прогнозата си за бъдещето

...
Агенция Bloomberg New Energy Finance преразгледа прогнозата си за бъдещето
Коментари Харесай

Прогноза: След 7 години електромобилите ще са по-евтини от автомобилите

Агенция Bloomberg New Energy Finance преразгледа прогнозата си за бъдещето на електрическите автомобили и към този момент счита, че през 2040 година към 57% от продажбите на нови коли по света ще се падат на колите на ток.

Бързото развиване на електрическите автомобили ще помогне напълно скоро те да се изравнят по цени с транспортните средства с мотори с вътрешно горене. Съответно, това ще им разреши да станат по-удачен и по-икономичен избор за клиентите.

Предвижда се, че през идващите 20 години продажбите на електрически автомобили ще бъдат увеличени от 2 млн. през 2018 година зо 56 млн. през 2040 година За същия интервал продажбите на коли с мотори с вътрешно горене ще намалеят от 85 на 42 млн. годишно в целия свят.

Отбелязва се още, че от 2010 година цената на акумулаторите е паднала с 85% с помощта на усъвършенстваното произвеждане и икономиите, реализирани от увеличението на мащабите. Това значи, че в средата на идващото десетилетие (след към 5-7 години) цената на електрическите автомобили ще е аналогична на общоприетите коли.

При това става дума освен за стартовата цена за нов автомобил, само че и за разноските по време на владеенето на кола на ток от нейния притежател. Той ще икономиса пари освен от по-евтината електрическа енергия (сравнена с дизела и бензина), само че и от обслужването, защото електрическият автомобил има по-малко движещи се елементи, които да се изхабят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР