Агенти, следователи и от комунизма продължават шествието си. Това заключение

...
Агенти, следователи и от комунизма продължават шествието си. Това заключение
Коментари Харесай

ПРОМЯНА ЛИ?! Касим Дал: Агенти и прокурори от комунизма продължават шествието си

Агенти, следователи и от комунизма не престават шествието си. Това умозаключение направи във Facebook Касим Дал - един от създателите и член на “Турско национално-освободително придвижване в България “, основано като реакция на извършения от комунистическия режим Възродителен развой за битка без оръжие против него.

Дал, който беше и част от Движение за права и свободи и извънредно непосредствен до Ахмед Доган, написа мнението си в обществената мрежа за 37-ата годишнина от възпоменанието на събитията в кирковското село Могиляне край Тюркян чешма.

“За жал 37 години след една от най-срамните акции за етническо пречистване в българската история, новините не ни обнадеждават “, написа още Дал.
свързани новини3833на 26.12.2021
" Навършват се 37 години от формалния старт на по този начин наречения “Възродителен процес”. За жал 37 години след една от най-срамните акции за етническо пречистване в българската история, новините не ни обнадеждават. Щатни сътрудници, сътрудници, следователи и от времето на комунизма, не престават шествието си във всяка власт.

Нека си напомним събитията от 24 декември 1984 година, когато в 4 часа сутринта десетки села в Кърджалийски окръг са обкръжени от милицията. В кметствата с изключение на кметът на селото се намират партийният секретар на селищната система, представител на управлението на локалното милиционерско ръководство, една машинописка, няколко полицаи или въоръжени от Министерство на вътрешните работи цивилни.

В 6 часа полицаите стартират да влизат в къщите и да извеждат хората под дулата на автоматите. Първи са фамилиите с максимален престиж в селото. В кметството или друга административна постройка им взимат паспорта, демонстрират им лист с български имена и ги карат да си изберат едно от тях. Ако не одобряват или се бавят, ги бият с палки. Машинописката напечатва трите нови имена на една бланка, на която преименуваният би трябвало да се подпише. Ако се съпротивлява, подписът е получаван с пердах.

Неграмотните оставят отпечатък от палец. Бланката става единственото уверение за идентичност на привикания. В този ден са пребити първите десетки турци, непожелали да се откажат от името си. За страдание 37 години по-късно, насилниците взимат пенсии от страната, а жертвите се борят с ужаса от претърпяното! ", написа Дал.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР