Агенти на испанската Национална полиция арестуваха мъж като предполагаем участник

...
Агенти на испанската Национална полиция арестуваха мъж като предполагаем участник
Коментари Харесай

Арест в Испания за незаконен трафик на непълнолетни момичета от Украйна

Агенти на испанската Национална полиция арестуваха мъж като хипотетичен участник в трафик на хора и похищение на малолетни и малолетни деца от Украйна. Това е станало на една от гарите в Мадрид след подаден сигнал от представител на неправителствена организация.

При ареста мъжът се е показал за чичо на малолетните девойки, които са на 15 и 16 години. Първоначално е обяснил, че ги води в дома си, с цел да се грижи за тях, след което е станал нападателен и е нападнал един от служителите на реда.

При извършените разпити самите девойки са поддържали версията, че са сестри, а той е техен родственик, след което е станало ясно, че нямат роднинска връзка нито между тях, нито с него.

Мъжът ги е трансферирал от украинския град Херсон и е считал да ги закара в Малага, където най-вероятно от тях се е очаквало да проституират.

Задържани са след сигнал до полицията в Кордоба на чиновник на неправителствена организация, пътуващ с тях в рейс от Варшава, който се е усъмнил в държанието на мъжа по отношение на малолетните девойки.

При обиска в багажа им са открити облекла, несъответстващи на сезона, бижута, доста гримове, наркотично вещество и 4300 евро в брой.

В хода на следствието е станало ясно, че едното от девойките е поддържало връзка с мъжа, като дружно са убедили другото да напусне Украйна макар съпротивата на родителите ѝ.

От полицията приканиха жителите да подават незабавно сигнал, в случай че станат очевидци на подозрително държание на възрастни по отношение на малолетни, защото се чака усилване на противозаконния трафик на дами и деца от Украйна поради войната.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР