Агатополският епископ Йеротей отправи призив към да спре протеста си.Трети

...
Агатополският епископ Йеротей отправи призив към да спре протеста си.Трети
Коментари Харесай

Епископ Йеротей призова обявилия гладна стачка свещеник да спре протеста

Агатополският свещеник Йеротей насочи апел към да спре митинга си.

Трети ден продължава гладната стачка на отец Иван против решението на Светия синод дефинитивно да касира изборите за митрополит на Сливенската епархия. Според него в църквата има разделяне сред богатите и елементарните свещеници, а решенията се вземат в полза на богатите.

Пред постройката на Сливенската митрополия върви и подписка " за " и " срещу " избора на свещеник Йеротей да бъде приет за законен.



Напрежението за избор на Сливенски митрополит породи след касирането на вота през февруари, при които свещеници и миряни избраха за поста да се борят свещеник Йеротей (с 26 гласа) и свещеник Михаил (с 22 гласа). Заради тъжби с обвиняване за сговор сред делегатите Светият синод касира изборите и не организира балотажа.

" Вашето деяние, въпреки и подтикнато от ревнивост по правдата, не е облечено в здравомислие, към което всички сме призвани да се стремим, изключително в този момент, по време на Великия пост! В Духа Христов „ задачата не оправдава средствата! Защото Негово създание сме ние, основани в Христа Иисуса за положителните каузи, що Бог е предназначил да вършим (Ефес. 2:10). Но положителните каузи се реализират с положителни средства. Не е добре да се разпалват антицърковни и антиклерикални настроения измежду хората " написа в обръщението си към духовник Иван Янков свещеник Йеротей.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР