Афти най-често се развиват от вътрешната страна на устните, под

...
Афти най-често се развиват от вътрешната страна на устните, под
Коментари Харесай

8 домашни средства за лечение на афти

Афти най-често се развиват отвътре на устните, под езика и небцето. Тези ранички се появяват, когато слюнчената жлеза е засегната или блокирана. Причина за това може да е удар или захапване на меката тъкан.
Малките афти може да минат без особени болки и дискомфорт, само че стартират ли да порастват – нормално се трансформират в огромен проблем. Едни от най-честите недоволства на хората с тях са невъзможността за обикновено дъвчене, говорене и даже преглъщане. Лошата зъбна хигиена, както и навика да хапете бузите си, или даже по-високите равнища на стрес, покачват риска от развиването им.

Често, мъчителните минават сами. Въпреки това, има доста елементарни и лесни натурални средства, които могат да понижат дискомфорта и да ускорят оздравителния развой.

 8 домашни средства за лекуване на афти

Ако желаете да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „

Тук може да си извършите абонамент за здраве:

Телефон за връзка:

 

8 домашни средства за лекуване на афти

1.Солена вода

Ето един, за който може би сте чували преди. Солената вода е чудесна за лекуване на афти и други отворени рани в устата (като порязвания или ожулвания, които могат да се трансфорат в рани). Натриевият хлорид основава алкална среда, като трансформира pH на устата, убивайки бактериите. Разтворете чаена лъжичка сол в половин чаша топла вода, след което я използвайте, с цел да изплакнете щедро.

2.Мед и куркума 

 афти 8 домашни средства за лекуване на афти

е отлична композиция против афти, защото и двете имат добре изразени противовъзпалителни и подхранващи свойства. За бързо укрепване се смесват 1 чаена лъжичка мед с 1/4 чаена лъжичка куркума и се нанася върху лезиите. В началото може да се усети парене, само че ще отшуми бързо.

3. Магнезиево мляко

Намажете раните си с малко магнезиево мляко няколко пъти дневно или изплакнете устата си с една чаена лъжичка, с цел да облекчите болката от афти и да подпомогнете заздравяването. Антиацидните свойства на магнезиевото мляко противодействат на киселините в устата, които утежняват болката.

4.Алое вера

 афти 8 домашни средства за лекуване на афти

Алоето има противовъзпалителни и успокояващи свойства, които могат да оказват помощ за облекчение на болката и форсират оздравяването. То също ще предотврати повторната поява на афти.

Нанесете гел от листата на алое вера върху засегнатата област. Оставете да седи в продължение на 20 минути, по-късно изплакнете устата си с хладка вода. Използвайте този естествен лек няколко пъти на ден в продължение на седмица.
Другият вид е да изплаквате устата си с свеж сок от алое вера 3 или 4 пъти дневно.

5.Пакетчета чай

Може да звучи неуместно, само че можете да помогнете за заздравяването на афти, като притиснете влажна торбичка чай към тях. Подобно на содата за самун, чаят е алкален, което значи, че може да обезврежда киселините в устата, които могат да ги раздразнят и удължат. Дръжте чантата на място за няколко минути, с цел да ускорите възобновяване си.

6.Градински чай

 афти 8 домашни средства за лекуване на афти

Използвайте две чаени лъжички като основа за основаване на вода за уста, която може да помогне за унищожаването на бактерии и вируси в устата, с спомагателен бонус, че оказва помощ за лекуване на инфектиране. Накиснете градинския чай, както бихте създали чай във вряща вода, след което го оставете да изстине. Можете да употребявате получения разтвор като вода за уста няколко пъти дневно за лекуване на афти.

7.Екстракт от семки на грейпфрут

Антиоксидантните и дезинфекционни съставки пазят наранената кожа към вашите афти, до момента в който понижават възпалението и защищават появяването на неприятна миризма.

Начин на приложение
Добавете няколко капки от екстракта от семки на грейпфрут към чаша с топла вода и използвайте сместа като вода за уста откакто си измиете зъбите.
Правете процедурата до три пъти на ден.

8.Сода за самун

 афти 8 домашни средства за лекуване на афти

обичайно се употребява за лекуването на афти поради мощното си антисептично деяние. Това домашно средство е на ниска цена и ефикасно.

Съставки
1 супена лъжица сода за самун (9 г)
1 чаша вода (250 мл)
Начин на подготвяне и приложимост
Добавете една супена лъжица сода за самун към чаша с вода и разбъркайте сместа добре.
Правете си гаргара най-малко 3 пъти на ден, без да поглъщате течността.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР