Африкански отбори дебютираха на снега в австрийския курорт Вагрейн-Клайнарл. По

...
Африкански отбори дебютираха на снега в австрийския курорт Вагрейн-Клайнарл. По
Коментари Харесай

Африкански отбори дебютираха на снега в Австрия

Африкански тимове дебютираха на снега в австрийския курорт Вагрейн-Клайнарл. По един тим от Южна Африка и Камерун направиха първите си стъпки в снежния волейбол точно в първото събитие на Световното турне на новата дисциплинираност, извършено през предходната седмица. Така спортът доближи до територии, в които снегът е необичайност или въобще не се появява - с цел да се даде опция на всички да вземат участие в зимните спортове.

Състезателките от първия народен тим на Южна Африка - Лебоганд Малахела, Реянка Кистен, Анета Фредериксен и Беджанке Дела, записаха имената си в историята на този нов зимен спорт. Те са и първите южноафрикански снежни волейболистки, и първият женски тим от африканска страна в дисциплината.

Момичетата от Черния континент изгубиха всичките си три мача, само че одобряват като добър старт спечелването на един гейм против Швеция.



„ Събитието в Австрия беше ужасно прекарване за нас, доста добре проведен шампионат. Цареше страхотна атмосфера и на тренировките, и на мачовете. Това е чудесна опция за нас - благодарим на ЦЕВ и ФИВБ, че ни поканиха. Ако Южна Африка продължава да изпраща тимове на такива шампионати и продължаваме да упражняваме и да подобряваме играта си, считаме, че снежният волейбол може да стане сериозен спорт в нашата страна. "

При мъжете тимът на Камерун представляваше Африка. Тримата състезатели в никакъв случай не са играли снежен волейбол, както и плажен. Джоузеф Кофане Бойомо, Дидие Сали Иле и Гай Роджър Нанга се събират инцидентно, откакто президентът на локалната федерация моли последния да откри участници за отбора. Нанга е помощник-треньор на националния тим по волейбол на Камерун, само че живее във Франция. И двамата му съотборници играят в първа дивизия на страната.



Камерунците имаха солидна преднина в решаващия трети гейм в мача с американските си съперници, само че изгубиха след малшанс с 1:2 гейма. Те съумяха да вземат геймове и на Полша и Италия, само че изгубиха с 0:2 от Австрия.

" Много сме щастливи, че сме тук. Искаме да благодарим на Международната федерация по волейбол за това, че ни предложения да представим Африка. Дойдохме няколко дни преди шампионата, с цел да упражняваме на снега и да свикнем както с разпоредбите, по този начин и с техниките, които се употребяват. Вярваме, че ще играем още по-добре на шампионата в Италия. Бихме желали да играем по-често, с цел да разпространяваме спорта в Камерун и Африка като цяло. Добре е да има повече африкански тимове, които да вземат участие в бъдещи шампионати. "

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР