Африка и опасностите, породени от , ще бъдат две от

...
Африка и опасностите, породени от , ще бъдат две от
Коментари Харесай

Африка и изкуственият интелект - ключови теми за италианското председателство на Г-7

Африка и заплахите, подбудени от, ще бъдат две от основните тематики за Италия по време на едногодишното ѝ председателство на Г-7. Това съобщи италианският министър председател Джорджа Мелони, представена от " Ройтерс ".

В началото на януари Италия пое ротационното председателство на Г-7, чиито членове са Съединени американски щати, Канада, Япония, Германия, Франция, Англия и Италия.

Страната ще бъде хазаин на голям брой министерски срещи през годината, в това число среща на върха на водачите през юни. Мелони обаче посочи, че желае да организира специфична сесия, преди юни да се концентрира върху изкуствения разсъдък.
 Глад грози рекордни близо 50 милиона души в Африка през 2024 година
Глад грози рекордни близо 50 милиона души в Африка през 2024 година

Това е с 4% повече по отношение на актуалната година

" Изключително съм загрижена за въздействието на изкуствения разсъдък върху пазара на труда ", съобщи тя на конференция по случай края на годината. " Днес сме изправени пред гражданска война, при която човешкият разсъдък е в заплаха да бъде сменен ".

Тя уточни, че поддръжката за развиването на Африка също ще бъде централна тематика на нейното председателство на Г-7. По нейни думи е жизненоважно да се подтикват локалните стопански системи и витален стандарт, с цел да се разубедят бъдещите мигранти да се насочват към Европа.

" Това, което съгласно мен би трябвало да се направи в Африка, не е щедрост. Това, което би трябвало да се направи в Африка, е да се изградят съдействие и съществени стратегически връзки като равни, а не хищници . Това, което би трябвало да се направи в Африка, е да се отбрани правото да не се постанова да емигрират...и това става с вложения и тактика ", акцентира Мелони.

Сред останалите въпроси, които евентуално ще преобладават по време на председателството на Италия, са продължаващата война в Украйна и сред Израел и палестинската въоръжена формация " Хамас ".
 Хуманитарните рецесии по света ще се задълбочат през 2024 година
Хуманитарните рецесии по света ще се задълбочат през 2024 година

До 300 милиона души набъбна броят на нуждаещите се от филантропична помощ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР