АФЕРА разкри нови ексклузивни обстоятелства чрез свои брилянтни източници, базирани

...
АФЕРА разкри нови ексклузивни обстоятелства чрез свои брилянтни източници, базирани
Коментари Харесай

„АМЕРИКАНСКАТА ВРЪЗКА“, КОЯТО ЛЪСВА ЗАД 500 КИЛОГРАМА КОКАИН, ЗАЛОВЕНИ НА „ВЕРИЛА“. КЪДЕ ФАТАЛНО СБЪРКАХА ДОМУСЧИЕВИ, ЗА БЪДАТ ПОДЛОЖЕНИ

АФЕРА разкри нови извънредни условия посредством свои брилянтни източници, основани измежду непознати специфични служи, до които са се добрали проверяващи Схемата със хванатите 500 кг. кокаин на кораба „ Верила “, благосъстоятелност на БМФ.

„ Американската връзка “

До 2008 година притежател на БМФ е Министерството на превоза.

Премиер е Сергей Станишев, президент Георги Първанов.

По това време братя Домусчиеви купуват БМФ посредством компанията „ Кей Джи Маритайм Шипинг ”. Според приватизационния контракт от 2008 година БМФ  е продадено за към 440 милиона лв..

Тогава в морските среди на Варна, както и в политически среди на България, се говореше за големи суми пари, които са изтекли като комисионни при продажбата към високопоставени лица. Някои от тези „ комисионни “ обаче … изчезват.

След като Домусчиеви стават притежатели на БМФ подхващат покупка на нови кораби.

За което обаче трябват доста пари и те си ги обезпечават посредством заем от американска банка /фондове/, като това се случва посредством лобиране.

Кредитът взет от американците е револвиращ и е на стойност към 900 000 000 $.

И тук идва съдбовната неточност!

Новите кораби, които се строят с американските пари, взети като заем, се строят в Китай.

И тук идва знаков проблем с навигационната техника, които американците естествено не проспиват.

Защото: съгласно американското законодателство в тази материя, в случай че строиш транспортен съд или каквото и да е, откакто го правиш с отпуснати ти американски пари, то оборудването, което използваш би трябвало е наложително американско.

За да им излезе по-евтино обаче, притежателите на БМФ сбъркват съдбовно с „ навигационната техника “ и я купуват по-евтино от страна, която американците по никакъв начин не долюбват.

Така американците нервно подскачат и ги подгонват. На това място, не забравяйте, че както и у нас, политически и в Съединени американски щати са разграничени.

Покрай големите американски пари от близо 900 000 000 $ „ на клона “ се накачулват куп зинали за „ комисионни “, в това число и българи.

Засега не е изяснено кои още чакат „ бонусите “ си. Любопитно е, че около тази история изплува и името на някогашен началник на ДАНС, който преди години беше ненадейно „ липсващ “.

Според източници от непознати служби, ровещи към този момент в Схемата със хванатия кокаин, около тази връзка с американските пари са се „ изгубили “ към 100 000 000 $ под формата на „ комисионни “.

„ Верила “ не е първия случай с проблеми с опиати на български кораби, благосъстоятелност на БМФ.

Два случая, обратно във времето, единият в Нидерландия, другия в Малайзия, са свързани отново с дрога, само че тогава нещата се „ оправят “ тихичко.

Както към този момент писа АФЕРА, с цел да бъде хванато такова голямо количество кокаин „ по сигнал “, това значи, че някой, който е знаел Схемата я е изтропал и подложил. Като в тази ситуация на мушката са БМФ и Домусчиеви.

Дали тази „ линия “ е била известна на американците? Вие по какъв начин мислите?

Според вътрешни източници на АФЕРА, управлението на БМФ счита, че против БМФ е подета умишлена офанзива.

Кой стои зад умишления удар по Схемата с кокаина на транспортен съд на БМФ, занапред ще лъсва.

Дали ще съумеят някои лица да се „ изплатят “, или ще бъдат завършени „ по американски “ без доста угризения, когато са станали ненужни, следва да забележим.

Инфо: afera.bg

Тагове: Кирил Домусчиев бойко борисов БМФ Министерство на транспорта „ Кей Джи Маритайм Шипинг ” Сергей Станишев Георги Първанов

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР