„Адвокатурата трябва да има по-сериозна роля в законотворчеството в България.

...
„Адвокатурата трябва да има по-сериозна роля в законотворчеството в България.
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Липсва професионална оценка на въздействието на законодателството в България

„ Адвокатурата би трябвало да има по-сериозна роля в законотворчеството в България. Българските закони страдат от сериозен недостиг на професионална оценка на въздействието, който рефлектира върху живота ни. Без качествено и работещо в интерес на хората законодателство няма по какъв начин да имаме правова страна. “ Това съобщи вицепрезидентът на тържественото честване на 15-годишнината от основаването на Центъра за образование на юристи „ Кръстю Цончев “ и 110-годишнината от рождението на неговия патрон.

Вицепрезидентът посочи ролята на юридическата колегия, включително на юристите, за смяната на Конституцията. „ Нито един уважаващ себе си правист не желае да разяснява всъщност този план. Това е задоволителна оценка “, съобщи.

Вицепрезидентът е съперник на схващането, че правова страна можем да реализираме единствено в случай че следваме предписанията на Европейския съюз и на другите европейски органи. „ Няма кой по-добре от юристите в България да знае дефектите на личната ни система и какво би трябвало да се направи, с цел да имаме правова страна. Имаме много образци по какъв начин подбудени извън текстове се оказват неработещи и нездравословни “, посочи.

„ Вашето професионално мнение би трябвало да се цени и да се чува от тези, които взимат решенията за развиването на България “, се обърна вицепрезидентът към присъстващите на честването.

поздрави гилдията за трезвата оценка и позициите, декларирани по време на изключителното състояние. Вицепрезидентът цитира думите на ръководителя на Управителния съвет на центъра адв. Йордан Йорданов: Гражданите би трябвало да знаят.

„ Да, жителите имаха право да знаят какво се крие зад заповедите, редактирани по няколко пъти дневно, да са осведомени с следствията от тях върху всекидневието си. Много елементарно е да управляваш с всяване на боязън и изкушението на властта от короната не е единствено игра на думи “, съобщи.

„ Вие сте общността, която споделя кое е мястото на правото – мястото на правото е в отбраната правата на българските жители “, акцентира вицепрезидентът.

посочи богатата активност на Центъра за образование на юристи „ Кръстю Цончев “ и го дефинира като самобитна професионална агора, на която се сблъскват разнообразни отзиви, предават се познания и на практика умения в името на отбрана правата на хората и на правовата страна и законността. Адв. Йордан Йорданов удостои вицепрезидента Йотова с плакет на центъра за „ плодотворното съдействие в името на върховенството на правото и за самопризнание на значимата роля на адвокатурата в демократичната страна “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР