Адвокатската кантора Schulte Roth & Zabel LLP, представляваща компанията за

...
Адвокатската кантора Schulte Roth & Zabel LLP, представляваща компанията за
Коментари Харесай

Nexo иска публично извинение от Мустафа Карадайъ заради нанесени щети

Адвокатската адвокатска фирма Schulte Roth & Zabel LLP, представляваща компанията за търговия на криптовалути Nexo, е изпратила писмо до водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ с искане той да се извини обществено поради негови погрешни изказвания по адрес на компанията.

Вчера след регистрацията на Движение за права и свободи в ЦИК Карадайъ е декларирал, че Nexo " към този момент са признали виновността си с настоящите следствия и са платили десетки милиони санкции ", като определил чиновниците на компанията като " потвърдено отговорни ".

" Което е изрично погрешно и демонстрира смущаващо недоумение на фундаментални правни положения ", пишат от Schulte Roth & Zabel LLP. Адвокатската адвокатска фирма удостоверява, че не са на разположение каквито и да било наказателни следствия и производства против Nexo в Съединени американски щати и отбелязва, че съглашението с Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати („ SEC “) не включва никакви констатации или изказвания, че Nexo е взел участие в машинация или подвеждащи бизнес практики или че клиенти на компанията са били ощетени или подведени по отношение на финансово положение.

" Административната процедура на територията на Съединени американски щати не е изолиран случай за Nexo, а важи за цялата крипто промишленост на фона на динамичния регулаторен пейзаж в страната, при който всички компании са наранени. Единствено Nexo и Kraken, една от най-старите платформи за продан на цифрови активи, са осъществили съглашения с Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати („ SEC “), съгласно новите условия на регулатора, като споразуменията са на правилото “no-admit-no-deny ”, което значи, че въпросът за виновност не е поставян на дневен ред. Това е в внезапно несъгласие многократните изказвания на господин Карадайъ ", пишат от адвокатската фирма в писмото до водача на Движение за права и свободи.
Schulte Roth & Zabel LLP изрично означават, че “няма никаква връзка сред каквото и да е регулаторно следствие на Съединени американски щати и неотдавнашната акция на българските управляващи
против българското сдружение Ен Ди Ес ЕООД ”.

От адвокатската фирма разясняват, че обвиняванията на българската прокуратура не наподобяват учредени на задълбочено следствие или нямат съображение. " Те са наложени от
български основен прокурор, против който американски конгресмен неотдавна прикани Министерството на финансите на Съединени американски щати да предприеме антикорупционен развой – и
по-специално „ дейностите на прокурора против банкови институции “ – които съгласно конгресмена заплашват стабилността и сигурността на НАТО ", означават още от Schulte Roth & Zabel LLP.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР