Адвокатите на бившия американски президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп -

...
Адвокатите на бившия американски президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп -
Коментари Харесай

Адвокатите на Тръмп подадоха иск до федералния съд в Манхатън да поеме наказателното дело, заведено срещу него

Адвокатите на някогашния американски президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския подадоха иск до федералния съд в Манхатън да поеме наказателното дело, заведено против него в щата Ню Йорк, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че съгласно юристите наказателното дело в щата Ню Йорк, в което той е упрекнат във подправяне на документи при заплащането на пари на някогашната порноактриса Сторми Даниълс, е обвързвано с държание, когато Тръмп е бил президент.

Миналия месец Тръмп пледира почтен в щатския съд в Манхатън по 34 обвинявания във подправяне на бизнес документи за да прикрие възобновяване на разноските за 130 000 $ на тогавашния му юрист Майкъл Коен, платени на Даниълс, с цел да мълчи за хипотетична полова връзка, която Тръмп отхвърля.

В иск до федералния съд юристите на Тръмп декларират, че делото на окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг се основава на показани като доказателства чекове, за които се твърди, че са написани на Коен от Тръмп през 2017 година, до момента в който той е бил президент.

Те отхвърлят, че чековете и обвързваните с тях документи са били подправени.

" Този случай е невиждан в историята на нашата нация ", пишат юристите на Тръмп.

" Никога до момента не се е случвало локален прокурор на изборна служба да подхваща наказателно гонене против обвинен за държание, което е осъществено напълно, до момента в който той е бил настоящият президент на Съединени американски щати, или за държание, обвързвано с федералните закони за предизборната акция ", се показва в желае.

Говорител на окръжния прокурор на Манхатън съобщи, че канцеларията на прокурора преглежда известието и ще отговори посредством съда.

Тръмп, който загуби изборите през 2020 година от президента демократ Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в, в този момент е любимец за републиканската номинация за президентския пост през 2024 година, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР