Адвокатите, които са вписани към Националното бюро за правна помощ,

...
Адвокатите, които са вписани към Националното бюро за правна помощ,
Коментари Харесай

Адвокати предоставят безплатни консултации на украинските бежанци

Адвокатите, които са вписани към Националното бюро за правна помощ, дават безвъзмездни съвещания на украинските бежанци. Най-натоварено и интензивно се работи в североизточна България, разяснява във Велико Търново заместник-министърът на правораздаването Борислав Ганчев.

Първоначалният обсег на безплатната правна помощ за украинските бежанци у нас е обвързван с подаването на документите и информирането им за статута, който могат да получат, разясни заместител правосъдният министър Борислав Ганчев: 

„ Има решение на Националното бюро за правна помощ всички юристи, които са вписани в указател, безусловно гратис дават такава.  0700 18 250 е нашият телефон за безвъзмездна правна помощ , който работи от 8.30 до 18.30 часа “. 

Около 170 са консултациите, които юристи гратис са дали по телефон или при среща с украинските бежанци, разясни Борислав Ганчев. 

По мотив сигналите за постепенно култивиране на документите за статут на украинските жители и неналичието на бланки по места в страната, заместител правосъдният министър разяснява: 

„ С оглед бройките, които влизат, това несъмнено е един потрес и за Агенцията за бежанците, тъй че и да има някакви неща, които да бъдат доизчистени, мисля ще става бързо и за момента се оправят безусловно съответно всички институции “. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР