Адвокати и висши съветници на бившия президент на САЩ Доналд

...
Адвокати и висши съветници на бившия президент на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Адвокатите на Тръмп очакват и се подготвят за нови обвинения срещу него

Адвокати и висши съветници на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп чакат политикът скоро да бъде упрекнат по дело за погрешно боравене с секретни документи. Това заяви в четвъртък списание Rolling Stone, базирайки се на източници. Според него, макар че юристите на експрезидента афишират федералното следствие за " нелепост ", те ще бъдат сюрпризирани, в случай че някогашният глава на Белия дом не бъде упрекнат, в това число за това, че Тръмп се е опитал да попречи на следствието. „ Хора, близки до някогашния президент, разискаха с него какво може да се случи в близко бъдеще и по какъв начин да се подготвим за това. Би било полуда да не се подготвим за обвинителния акт “, споделя източникът на изданието.

По-рано The Washington Post заяви, че помощниците на Тръмп са изнесли няколко кутии с секретни документи от имението му Мар-а-Лаго (Флорида) в особено вместилище ден преди идването на сътрудниците на ФБР и представител на Министерството на правораздаването. Прокурорите също събраха доказателства, че в някои случаи документите са били на видно място в офиса на Тръмп и от време на време той ги е показвал на други хора. Отбелязва се, че тези нови детайлности може да са решителен фактор при вземането на решение дали да бъдат повдигнати обвинявания.

На 8 август 2022 година чиновници на ФБР на Съединени американски щати влязоха в имението на Тръмп Мар-а-Лаго. В изказването на сътрудника на ФБР, въз основа на което е издадена заповедта за обиск, се отбелязва, че документите, които Тръмп непринудено е върнал в Националния списък на Съединени американски щати през май, съдържат класифицирана информация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР