Адвокатът напусна преди дни ДСБ разочарован от националното ръководство Общинският

...
Адвокатът напусна преди дни ДСБ разочарован от националното ръководство Общинският
Коментари Харесай

Политическа бомба! Иво Баев става областен лидер на СДС в Бургас

Адвокатът напусна преди дни ДСБ отчаян от националното управление

Общинският консултант Иво Баев ще е новият регионален водач на Съюз на демократичните сили в Бургас , научи Флагман.бг от извънредно меродавен източник.

Той е юрист, ръководител на комисията по Правни въпроси в ОБС, наследник на именития бургаски художник Георги Баев-Джурлата.

Иво Баев бе измежду учредителите на Демократи за мощна България (ДСБ) и един от най-разпознаваемите десни политици в Бургас.

На 17 февруари т.г. обаче напусна ДСБ, наблягайки, че е отчаян от националното управление на партията.

През годините той не пестеше рецензиите си към Атанас Атанасов и го обвиняваше, че не пази задоволително добре ползите на ДСБ в обединението „ Демократична България “, където превес имаха другите две партии – „ Да, България “ и „ Зеленото придвижване “.

„ Днешната ДСБ не е моята ДСБ, на която бях основател. От много години няма атмосфера за личностно и политическо развиване, от дълго време не се води автентичен спор по значимите въпроси за българската политика, а партията престана да бъде конгрес за изява на персони. В ДСБ особеното мнение от години е недопустимо и порицавано от една растяща група клакьори и празнословни водачи “, написа той в „ кърваво писмо “, с което приключи участието си.

Малко по-късно е получил покана да застане отпред на Съюз на демократичните сили, които сега са обезглавени в Област Бургас.

И регионалното и общинско управление бяха отстранени след скандал с националния водач Румен Христов преди година и половина. ()

Според информацията, до която доближи Флагман.бг Иво Баев към този момент се е срещнал с Румен Христов. Дори е бил показан измежду част от политическия хайлайф на района като новото лице на Съюз на демократичните сили.  Чакало се единствено подобаващ миг, с цел да бъде показано новото управление.

Флагман.бг потърси Иво Баев по телефона през днешния ден. Той нито удостовери, нито отхвърли новината.

„ Срещал съм се с всички политици в България, само че през днешния ден, да вземем за пример съм у дома при децата и с никого не съм разговарял. Ако ме питате дали ще бъда част от някоя листа за парламентарните избори – не, няма да бъда. Но за местните  ще забележим. Що се касае до други партии – когато му пристигна времето ще приказваме. Бъдете сигурни! Винаги съм бил почтен и открит “, сбит бе Иво Баев.

От думите му стана ясно, че негов акцент са локалните избори наесен, когато още веднъж ще взе участие на вота. „ Моята партия е една – Бургас. Няма друга “, многозначително сподели той.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР