Адвокат Станислав Станев сезира Урсула фон дер Лайен, комисаря Вера

...
Адвокат Станислав Станев сезира Урсула фон дер Лайен, комисаря Вера
Коментари Харесай

Адвокат Станислав Станев сезира Урсула фон дер Лайен, Йоурова и Държавния департамент за диктатурата на Кирил Петков

Адвокат Станислав Станев сезира Урсула фон дер Лайен, комисаря Вера Йоурова, Държавния департамент и посолството на Съединени американски щати за диктаторската философия на българския министър председател Кирил Петков съгласно внушения на БХК, които мълчат за съответни дейности на министър-председателя.

Сами решете дали да вярвате на манипулатори; дали да давате на недобросъвестни " правозащитници " парите на европейския и американския поданик.

Ето какво още написа юрист Станев:

" До
Урсула фон дер Лайен – ръководител на Европейската комисия

Вера Йоурова, заместник-председател на Европейската комисия и комисар по полезности и бистрота

Държавен департамент на Съединени американски щати

Посолство на Съединени американски щати в Република България

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
В България има организация, която е нарекла себе си Български хелзинкски комитет (БХК). БХК пропагандира себе си като конструкция, бореща се за правата на хората и господство на закона. Становищата на Хелзинкския комитет постоянно биват употребявани, когато се изготвят отчети за България, свързани с тези две категории. Тъй като позволявам, че може би имате доверие в коректността и обективността на тази организация, желая да Ви обърна внимание върху един чудноват аспект на тяхното безмълвие. Преди няколко дни българският министър председател в свое телевизионно изявление съобщи, че упорствал в България да има арести, тъй като хората желали това.

Иначе казано, българският министър председател ясно сподели, че в това свое предпочитание той се води не от върховенството на закона, а от желанието на някои групи от хора. Подобен метод се намира в фрапантен спор освен със законите, само че и с полезностите както на Европейски Съюз, по този начин и на демократичния свят. Българският хелзинкски комитет, които претендират да са правозащитна организация, не реагираха по никакъв метод на този абсурден акт на знаков орган на власт в България. По този метод те безмълвно утвърждават антидемократичната философия, която може и да е горделивост за феновете на Сталин и Троцки, Хитлер и Мусолини, само че е в несъгласие с полезностите на демократичния свят.

Циничната и диктаторска философия на настоящия български министър председател е нещо, което ще отмине, тъй като българското общество в основата си е демократично и толерантно. Но реакциите на хора и организации, които назовават себе си правозащитни, ни дават опция да забележим до каква степен са откровени. Българският хелзинкски комитет постоянно насочва послания в България. В доста от случаите обаче посланията са по този начин дефинирани, че да предизвикат крайни изказвания. Тази философия на провокацията, от една страна, ненужно нервира обществото; въпреки това, прави опит да сътвори настроения против демократичността, добродушието и толерантността на българина, които от епохи са част от неговата житейска философия. И най-сетне, тези предизвикани (а не действителни и искрени), изолирани изказвания служат за съображение на Комитета и на сходните на него да пишат трагични отчети. Тези отчети " оправдават " съществуването на БХК и неговото финансиране, само че те са къща, издигната върху неистина. Мога да Ви дам доста образци в тази връзка, само че ще се огранича с горния (за мълчанието им при тъпчене на фундамента на демокрацията от страна на премиера).

Вие сами си решавате дали да вярвате на манипулатори; дали да давате на недобросъвестни " правозащитници " парите на европейския и американския поданик. Аз персонално като българин и европеец, като правист и демократ, като човек, който е издигнал в фетиш толерантността и истината, се усещам задължен да ви кажа. Както и да ви обърна внимание, че в случай че продължавате да вярвате на хора, за които истината, демокрацията, върховенството на закона и правата на индивида не са действителен приоритет, Вие ще поощрявате песимизъм към това, за което всички проевропейски и демократично настроени хора се борим. Истината не може да оцелее, в случай че се храни с неистина и операция. А премълчаването на истината е тъкмо това.

С почитание,
адв. Станислав Станев
доктор по интернационално право и интернационалните връзки
жител на Република България и на Европейски Съюз "
свързани новини56598на 17.10.2021
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР