Адвокат Марин Марковски коментира показният арест на кметицата на „Младост”.

...
Адвокат Марин Марковски коментира показният арест на кметицата на „Младост”.
Коментари Харесай

Адвокат Марковски за ареста на кмета на "Младост": Нямаха право да я държат така на улицата с часове

Адвокат Марин Марковски разяснява показният арест на кметицата на „ Младост”. По първична информация повода е подозрение за корупционни практики. Десислава Иванчева заставам часове наред окована в белезници, а регионът към Министерството на спорта, където тя бе арестувана, остана отцепен с часове.

"Полицията няма право да държи окована в белезници в центъра на столицата часове наред Иванчева ", съобщи пред Дарик Марин Марковски.

„ Категорично не могат да я държат по този метод на улицата, тъй като уронват достойнството и достолепието й. Дали е направила, или не закононарушение - съдът ще реши. Само че в наказателно-процесуалния кодекс има възбрана за дейности, които уронват достойнството и достолепието на всички, които са обвинени, обвинени та даже и подсъдими “, съобщи Марковски.

„ Категорично това е нарушаване на наказателно-процесуалния кодекс. Открояването на този факт е съображение за молба до Страсбург за обезщетение, без значение какво ще се потвърди във връзка със случая “, добави юристът.

Иванчева беше определена за кмет на „ Младост “ в края на 2016-а, когато изненадващо победи на балотаж кандидатката на ГЕРБ Мария Илиева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР