Адв. Методи Байкушев в коментар в профила си във фейсбук

...
Адв. Методи Байкушев в коментар в профила си във фейсбук
Коментари Харесай

Защо Радев плаши хората

Адв. Методи Байкушев в коментар в профила си във фейсбук
Във вторник президентът Румен Радев разгласи " края на света ". Поне за България.

Цялата му тирада се изчерпва в две послания:

1. Няма газ за зимата. 2. Има заплаха от замесване на България във войната.
Реклама
Това обаче е ала-бала. Радев в действителност искаше да ни каже нещо напълно друго. Нека първо забележим право ли дума президентът.
Ще има ли газ зимата?
За да няма, служебното държавно управление на Радев би трябвало да направи минимум две от следните 4 неща:

1. Да провали разрешението за прилагане на газовата връзка с Гърция (сближаването му с Борисов и удивителната отзивчивост на ПИК към служебното държавно управление към този момент издават, че Радев евентуално ще продължи най-важната работа на Борисов - мотаене на връзката); 2. Да спре започнатите договаряния с Азербайджан за още количества; 3. Да не добави газохранилището в Чирен (в последните три седмици се цялостни с 3.5% седмично. С този ритъм доникъде на октомври ще достигнем 85% запълненост по отношение на 75% по същото време през 2021 г.); 4. Да откаже контрактуваните кораби с полутечен газ.

С други думи - в случай че няма газ зимата, отговорен ще е единствено Радев и неговото служебно държавно управление! Толкова по тази тематика.
Реклама
Да забележим в този момент: Има ли заплаха да бъдем въвлечени във войната?

Плашиха народа с тази партенка два месеца - март и април, и след това я изоставиха. Мислехме, че се е изтъркала като нервностите за:

националното изменничество за Македония, което в действителност се оказа брилянтна дипломация на премиера; големия дълг, с който ще ни загроби Асен Василев, който в действителност понижи дълга и ни изкара на 1.5 милиарда остатък във времена на брутална война; това по какъв начин Путин ще прекъсне дипломатически връзки с България, а пък той в действителност си прибра 70-те сътрудници и нищо не последва; това по какъв начин ще свърши светът без газ от " Газпром ", а в действителност пълним " Чирен " за зимата, промишлеността пораства по-бързо от инфлацията, предизвиквана от войната.

Схванахте концепцията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР