Администрацията по храните и лекарствата в САЩ заяви, че отменя

...
Администрацията по храните и лекарствата в САЩ заяви, че отменя
Коментари Харесай

САЩ спряха две лекарства срещу Covid-19, не работели срещу Омикрон

Администрацията по храните и медикаментите в Съединени американски щати съобщи, че анулира незабавното позволение за двете медикаменти с антитела на Regeneron и Eli Lilly,които са закупени от федералното държавно управление и бяха употребявани при лекуването на милиони хора с Covid-19.

Лекарствата са лабораторно произведени  антитела, които блокират вируса. Предназначени са да предотвратят тежко заболяване и гибел, като доставят съсредоточени дози  антитела при започване на инфекцията.

През 2020 година президентът Доналд Тръмп получи композиция от антитела на Regeneron, откакто беше с позитивен тест за Covid-19 и се възвърне бързо.

Сега обаче съгласно американския регулатор двете медикаменти - на Regeneron и Eli Lilly, не работят против разновидността Омикрон, за който се приема, че е виновен за 99% от инфекциите в Съединени американски щати. Затова използването им би трябвало да бъде спряна.

Това се случва  дни откакто Администрацията по храните и медикаментите (FDA) разреши  използването на ремдесивир - първото лекарство, утвърдено за Covid-19, за лекуване на повече категории пациенти.

 Регулаторът взе решението си въз основа на проучване  извършено с 560 пациенти, което демонстрира съвсем 90% понижение на постъпването в болница, когато ремдесивир се ползва в границите на седем дни от признаците. Проучването е направено преди Омикрон, само че се чака  ремдесивир да резервира успеваемостта си и по отношение на последния вид.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР