Администрацията на централния Първи район на Виена предлага намаляване на

...
Администрацията на централния Първи район на Виена предлага намаляване на
Коментари Харесай

Виена иска да спре файтоните заради повреди по настилката, Париж слага асфалт, заглушаващ шума

Администрацията на централния Първи регион на Виена предлага понижаване на стоянките за карети в сърцето на австрийската столица, съобщи БГНЕС, базирайки се на ТАСС.
Властите имат намерение на по-късен стадий да изискат и цялостна възбрана за конски впрягове.
Причината за тези проекти са финансовите разноски от бюджета на Първи регион за ремонт на пътната настилка, на която подковите на конете и колелата на файтоните нанасят съществени вреди. Конските впрягове в центъра на Виена годишно предизвикват повреди за към 750 хиляди евро, което е непостижима сума за градския бюджет.
Същевременно три улици в Париж ще бъдат преасфалтирани с нов тип " екологична " пътна настилка, която гълтам градския звук и не се нагрява в летните жеги.
Експерименталните прави, осъществени по план Cool & Low Noise Asphalt, финансиран от Европейския съюз, са с дължина едвам 200 метра и са ситуирани в централните и южните елементи на френската столица. Върху всяка от трите улици ще бъде положена друга асфалтова настилка. Целта на изследването е да бъде открит материалът, който гълтам най-вече звук и не се направя прекомерно през лятото.
Очаква се понижаване на уличния звук с най-малко 5 децибела, а температурата на настилката ще бъде минимум с 3 градуса по Целзий по-ниска от тази на елементарния асфалт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР