Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън обяви в четвъртък

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън обяви в четвъртък
Коментари Харесай

Байдън иска половина от новите коли в САЩ да са електрически

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи в четвъртък нова национална цел за продажбите на електрически транспортни средства до 2030 година, като делът на тези продажби да доближи сред 40% и 50%.

Целта на Джо Байдън, която не е правно обвързваща, завоюва поддръжката на огромните американски и задгранични автомобилни производители, които обаче предизвестиха, че ще изискват милиарди долари държавно финансиране.

Според изказване на Белия дом и огромните автомобилни производители като Ford, General Motors и Stellantis, новият проект е създаден, с цел да се осъществят задачите, заложени в Парижкото съглашение за изменение на климата.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Tesla Inc. увеличи цената на своя електромобил Mode...

Трите автомобилни колоса потвърдиха в взаимно изказване, че се стремят " да реализират продажби в размер на 40-50% от годишните размери на електрически транспортни средства в Съединени американски щати до 2030 година ", съобщи Ройтерс, представена от БНР.

Автомобилните производители означават, че директивата съставлява " трагична смяна " на сегашния авто пазар в Съединени американски щати, което " може да бъде реализирано единствено с навременното внедряване на цялостния набор от политики за електрификация, заложени като ангажимент в проекта на администрацията на Белия дом за инфраструктурни планове на стойност 7 трлн. $ ".

В тази връзка Белият дом заяви, че се чака президентът Джо Байдън да подпише в четвъртък изпълнителна заповед, в която се слага задачата за 50% от продаваните до 2030 година коли да бъдат с нулеви излъчвания, т.е. електрически транспортни средства. Със същата изпълнителна заповед ще бъдат препоръчани и нови правила за излъчванията на транспортните средства, с цел да се понижи замърсяването до 2026 година

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Автомобилният производител Stellantis съобщи, че възнамерява да създаде четири платформи за електрическ...

Целта на Байдън от 50% и стремежът на автомобилните производители за 40-50% включват електрически батерии, горивни кафези и зареждащи се с електричество хибридни коли, които също по този начин разполагат с бензинов мотор.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР