Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън обмисля президентско посещение

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън обмисля президентско посещение
Коментари Харесай

Обмисля се посещение на Джо Байдън в Израел

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън обмисля президентско посещаване в Израел като знак на поддръжка за страната след бруталната офанзивата на " Хамас ".  Двама американски висшепоставени описаха детайлности по отношение на сензитивните вътрешни полемики при изискване на анонимност, оповестява " Политико ".

Според тях Байдън може да кацне в Израел още тази седмица . Те обаче подчертаха, че пътешестване може да не се случи скоро или въобще според от обстановката със сигурността в Израел и положението на война в региона. Припомняме, че Израел е на път да подреди сухопътна инвазия в Газа.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху предложения Байдън на посещаване в събота съгласно публични лица . В момента администрацията " претегля " офертата.
 Байдън беседва с Нетаняху и Абас
Байдън беседва с Нетаняху и Абас

Съединени американски щати с дипломатическа атака

Байдън е споделил на сътрудници, че има интерес да отиде, защото наличието му ще показва мощна поддръжка от Съединени американски щати. Но вероятността от ескалация на военните дейности може да значи, че всяко бъдещо пътешестване би било рисковано . Адриен Уотсън, представител на Съвета за национална сигурност, разгласи, че няма " ново пътешестване за оповестяване " , само че не отхвърли, че такова се планува.

Сътрудниците в Белия дом напомнят. Това посещаване беше считано за един от акцентите в неговото президентство. 80-годишният Байдън също е пътувал другаде в района - посетил е Полша и Литва - като по този начин показва уговорката на Съединените щати да пазят демокрациите по света.

Но до момента в който пътуването до столицата на Украйна включваше скрито 10-часово пътешестване с трен, пътуването до Израел в някои връзки би било още по-сложно .

Още през февруари Съединени американски щати предизвестиха Русия да не се намесва в пътуването. " Хамас " обаче е оповестена от Съединените щати за терористична организация и е по-вероятно да нанесе провокативен удар против пътуващ президент, съгласно един от чиновниците.
 Американски сенатори отиват в Израел и Саудитска Арабия
Американски сенатори отиват в Израел и Саудитска Арабия

За да оказват помощ за мира след офанзивата на " Хамас "

Посещението на американски сенатори в Тел Авив тази седмица акцентира заплахата. Групата законодатели, която включваше водача на болшинството в Сената Чък Шумър, трябваше да влезе в бомбоубежище, когато завиха предупредителни сирени. Държавният секретар Антъни Блинкън и министърът на защитата Лойд Остин обаче

Дебатът за пътуването ще пристигна и на фона на възходящото безпокойствие на администрацията на Байдън по отношение на на фона на и.

Има упования, че Израел ще стартира през идващите дни, като специалисти предвиждат, че седмици на градска война неизбежно ще доведат до гибелта на хиляди почтени цивилни. Длъжностни лица в Газа споделят, че повече от 2600 палестинци към този момент са били убити при възмездните удари на Израел през последната седмица.
 Израел приготвя сухопътна офанзива; Байдън осъжда офанзивите на Хамас
Израел приготвя сухопътна офанзива; Байдън осъжда офанзивите на Хамас

Джо Байдън даде обещание поддръжка за Израел и насочи предизвестие към всеки, който се опита да се възползват от обстановката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР