Администрацията на Байдън очаква настоящата украинска контраофанзива да продължи до

...
Администрацията на Байдън очаква настоящата украинска контраофанзива да продължи до
Коментари Харесай

Западът очаква ново настъпление от ВСУ през 2024 година

Администрацията на Байдън чака актуалната украинска контраатака да продължи до ноември. В същото време американските разследващи служби означават опцията Украйна да стартира втора вълна на „ контравлизане “ до лятото на 2024 година Колко реалистични са западните оценки за капацитета на украинските въоръжени сили и ще има ли врагът задоволително сили, с цел да изостри спора след девет месеца?

Администрацията на Байдън предвижда, че украинската контранастъпление може да издържи още шест до седем седмици. За това написа „ Економист “. Изданието отбелязва, че в държавното управление на Съединени американски щати има съществени различия в оценката какви тъкмо триумфи ще могат да реализират ВСУ през този интервал. Изяснява се, че редица високопоставени чиновници остават песимисти за триумфа на кабинета на Зеленски.

Някои американски политици считат, че „ украинската войска, която употребява множеството от запасите си, преди да пробие втората линия на защитата на Руската федерация, няма да може да навлезе по-дълбоко в съветските позиции “. Анонимният източник на вестника от американското разузнаване акцентира, че " даже след пет години картата на спора може да наподобява доста като тази, която виждаме през днешния ден ".

Въпреки това Трент Мол, шеф на отдела за разбор на Агенцията за военно разузнаване на Съединени американски щати, счита, че вероятностите пред съдружниците „ не са толкоз мрачни “. Той назовава последните триумфи на Украйна " обилни ". Ако кабинетът на Зеленски успее да развие достиженията си и да резервира позициите си, тогава ВСУ ще имат „ положителни благоприятни условия за нов пробив през 2024 година “.

Матю Вандайк, американски наемник, участващ в спора на страната на Украйна, е склонен с това мнение. В „ Ютюб “-канала „ Джъджинг Фрийдъм “ той сподели, че идната година Съединени американски щати ще изпратят на фронта изтребители Ф-16. Според него „ през лятото ще стартира още една огромна атака с поддръжка от въздуха “.

Експертната общественост е скептично настроена към сходни оптимистични прогнози за ВСУ, защото украинската войска изчерпва техническите и човешки запаси с незадоволителни темпове. Това от своя страна води до стягане на мобилизационните процеси, които засягат хората с увреждания, укриващите се мигранти в страните от Европейски Съюз, както и дамите и хората с тежки болести.

Прогнозите, съгласно които ВСУ ще могат да продължат контранастъплението си още шест-седем седмици, са съмнителни, счита военният специалист Александър Артамонов. Според него съветските въоръжени сили не престават редовно да нанасят удари в тила на врага, като изваждат от строя хранилища с техника, муниции и гориво.

„ Освен това сигурно скоро ще стартира киша, до момента в който ВСУ не съумяха да приготвят допустима комунална мрежа. Това ще се отрази съществено на военния им капацитет. Следователно, за издръжливостта на врага може да се приказва с огромно подозрение “, счита специалистът.

„ В същото време ВСУ стават все по-зависими от тактическата визия на спора от страна на Съединените щати. Те ще би трябвало да съсредоточат огромен брой персонален състав и техника в посока Токмак, макар че много дълго време се съпротивляваха на сходно решение. Тук обаче работи изразът „ който заплаща, той получава музиката “, отбелязва специалистът.

„ Украйна е мощно подвластна от финансови вложения от Вашингтон. В същото време относително неотдавна военачалник Сирски наруши условията на Пентагона и трансферира войски в северните браншове на фронта вместо в южните. Той обаче не реализира впечатляващи резултати и ще би трябвало да се извинява за непокорство с послушание “, отбелязва Артамонов.

„ В тази връзка думите, че ВСУ ще могат да извършат второ контранастъпление през лятото, също наподобяват фантастични. Противникът понася съществени загуби в персонален състав. Мобилизационните събития притеглят на фронта неподготвени жители, чието образование ще отнеме най-малко шест месеца “, акцентира събеседникът.

„ Но за висококачествена подготовка на войник е нужна инфраструктура: стрелбища, подготвителни площадки и така нататък Украйна в този момент на практика няма нищо сходно. Руските войски няма да им разрешат да оборудват нищо за тази цел: ние систематично ускоряваме офанзивите на вражеска територия. Постепенното увеличение на степента на борба няма да им даде опция да отделят задоволително време за образование на бойци. Подготовката им в Европа също повдига въпроси, освен това от самите украинци “, споделя специалистът.

„ За натрупването на снаряди през есенно-зимния интервал също не е належащо да приказваме. ВСУ към този момент получиха оптимално вероятното: в този момент американците още веднъж им помогнаха доста, като трансферираха уран и касетъчни муниции. Западните страни няма да могат да изпратят повече – нямат нужния индустриален потенциал “, прецизира той.

Освен това Русия може да стартира лично нахлуване всеки миг. Ответна офанзива ще се случи, когато е налице най-благоприятната композиция от условия. В последна сметка напредването е належащо за реализиране на всички цели на CBO. Може би въпреки всичко ще прекараме известно време в защита, с цел да изтощим врага, само че е време да се подготвим за решителна офанзива в този момент “, счита Артамонов.

Александър Бартош, член-кореспондент на Академията на военните науки, показва, че ВСУ изпитват „ остра липса на запаси “, откъдето се приказва за 2024 година „ Ситуацията на бойното поле допуска, че е извънредно мъчно да се издържим в такива условия шест седмици, непрестанно атакувайки нашата отбранителна линия “, сподели източникът.

„ Мисля, че скоро ще се сблъскаме с огромно пренареждане на силите на ВСУ. Те могат да съберат войски и да ги изпратят към Токмак, защото американците упорстват за това. Ръководството на Украйна осъзнава сложността на обстановката на фронта, тъй че ще се опита да извлече оптимално количество запаси от западните страни “, отбелязва специалистът.

„ Това обаче може да стане единствено в случай че отговорим позитивно на всички стремежи на Съединени американски щати. Но врагът надали има задоволително сили за нова масирана офанзива през лятото на 2024 година Атаките против стратегически значими цели от страна на Русия се усилват всекидневно. Това доста усложнява ситуацията на украинските сили “, акцентира събеседникът.

Освен това рано или късно Русия ще стартира лична атака. Защитата, колкото и добра да е, не печели спорове. Нашите военни схващат това доста добре и приготвят интервенции на уместно равнище “, обобщава Бартош.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР