Администрацията на американския президент Джо Байдън събира мнения относно потенциалните

...
Администрацията на американския президент Джо Байдън събира мнения относно потенциалните
Коментари Харесай

Заплаха за националната сигурност? САЩ искат да регулират изкуствения интелект

Администрацията на американския президент Джо Байдън събира отзиви по отношение на евентуалните ограничения за отчетност на системите с изкуствен интелект (AI), оповестяват международните организации. Причината: изникват от ден на ден въпроси по отношение на въздействието върху националната сигурност и образованието на страната.

ChatGPT - програмата с изкуствен интелект , която неотдавна притегли публичното внимание със способността си да генерира бързи отговори на необятен набор от запитвания, попада най-силно във фокуса на управляващите в Съединени американски щати, защото се трансформира в най-бързо растящото потребителско приложение в историята. То към този момент има над 100 милиона дейни консуматори месечно.

Националната администрация по телекомуникации и информация (NTIA), организация към Министерството на търговията, (съветваща Белия дом по отношение на телекомуникационната и осведомителната политика) желае данни, тъй като има възходящ регулаторен интерес за основаването на " механизъм за отчетност " на изкуствения разсъдък.
 Гугъл пуска чатбота си Bard - противникът на ChatGPT
Гугъл пуска чатбота си Bard - противникът на ChatGPT

Компанията ще стартира да пуска инструмента първо в Съединените щати и Обединеното кралство

Агенцията желае да знае дали има ограничения, които могат да бъдат въведени, с цел да подсигуряват сигурност, " че системите с изкуствен интелект са законни, ефикасни, етични, безвредни и като цяло надеждни ", написа Reuters.

Миналата седмица президентът Джо Байдън съобщи, че следва да се разбере дали изкуственият разсъдък е рисков. " Според мен софтуерните компании носят отговорността да се убедят, че продуктите им са безвредни, преди да ги създадат обществени ", разяснява президентът на Съединени американски щати.

ChatGPT, който изненада някои консуматори с бързите отговори на въпроси и разгневи други с неточностите си, е основан от основаната в Калифорния OpenAI , като се радва на постоянна финансова поддръжка от Microsoft.

Все повече огромни интернационалните компании се интересуват от изкуствения разсъдък и го употребяват все по-масово. Наскоро колосът Гугъл отвори достъп до чатбота си Bard, който ще се конкурира непосредствено с ChatGPT.

Новината идва на фона на конкуренцията сред огромните софтуерни колоси Гугъл, Microsoft, Фейсбук и други да разработят и внедрят принадлежности с изкуствен интелект, след неотдавнашния триумф на ChatGPT.
 Китайският колос Alibaba пуска своя версия на ChatGPT във всички свои артикули
Китайският колос Alibaba пуска своя версия на ChatGPT във всички свои артикули

Приложението е сходно на Slack
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР