Административният съд в София разпореди да бъдат прекратени безусловно действията

...
Административният съд в София разпореди да бъдат прекратени безусловно действията
Коментари Харесай

След като махнаха и последната част: Съдът спря демонтажа на Паметника на Съветската армия

Административният съд в София разпореди да бъдат прекъснати абсолютно дейностите по ремонт на Паметника на Съветската войска. Решението обаче излиза откакто през днешния ден беше отстранена и последната част от скулптурите.

Съдът оповестява, че демонтажът не се прави в осъществяване на показан административен акт или на закона. Искането за прекъсване на дейностите е импортирано от Политическа партия " Възраждане ".

Като претекстове съдът показва, че:
не е показан административен акт, нито контракти, от които да излиза наяве какво следва да стане с фигурите след демонтажа, къде следва да се откарат, по какъв начин би трябвало да се съхраняват, ще се предприеме ли реставрацията на паметника;каква част от отпуснатите средства ще се отделят за демонтажа, каква част за предпазване и защита и каква – реставрацията и последващото монтиране на вещта;кои длъжностни лица следва да упражняват надзор по осъществяване демонтажа и реставрацията на паметника.


Представените доказателства не откриват дейностите да се основават на закона или на административен акт, нито да целят опазване и отбрана на движимостта – частна държавна благосъстоятелност. Не откриват и че е налице акт на ръководство на такава.

Разпореждането предстои на обжалване от регионалния шеф на София в тридневен период от издаването му, както и на неотложно осъществяване от органите на полицията.

Съдът отхвърли настояването на съдружие " Гражданска самодейност за разглобяване на Паметника на Съветската войска " за конституирането му като заинтригувана страна по делото.

По искане на съдружие " Изправи се.бг " Административният съд е разпоредил да бъдат абсолютно прекъснати дейностите осъществявани от длъжностни лица от Областна администрация на област – София-град по разглобяване и нарязване на бронзовите фигури на Паметника на Съветската войска.



Снимки: БГНЕС

Според съда фактическите дейности по разглобяване и нарязване на бронзовите фигури на паметника не се основават на административен акт или на закон и се явяват неоснователни по смисъла на член 250, алинея 1 от Административнопроцесуален кодекс.

Съдът остави без почитание настояването на съдружие „ Гражданска самодейност за разглобяване на паметника на руската войска “, представлявано от Кубер Сапарев, за конституирането му като заинтригувана страна по делото.

Разпореждането може да се апелира в тридневен период.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР