Административният съд в Пазарджик е отменил като незаконосъобразна заповедта за

...
Административният съд в Пазарджик е отменил като незаконосъобразна заповедта за
Коментари Харесай

Съдът отмени заповедта за уволнение на бившия шеф на полицията Йордан Рогачев

Административният съд в Пазарджик е отменил като незаконосъобразна заповедта за уволнението на някогашния шеф на полицията в Пловдив Йордан Рогачев. Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Върховен административен съд.

" Аз съм единственият уволнен от министър Бойко Рашков шеф, другите сътрудници се съгласиха да минат на по-ниски длъжности. Продължавам да настоявам, че освобождението ми беше политическо. Всичко ще стане ясно, ще се боря до дъно ", е декларирал за " 24 часа " Рогачев.

Рогачев беше уволнен на 9 август м. година, Като причина за отстраняването от поста бе посочено, че той редовно не е стоял на работното си място от 9,30 до 16 часа и че през това време е пътувал със служебния автомобил.

Припомняме, че с встъпването на първото служебно държавно управление и почналите инспекции в пловдивската полиция, Рогачев излезе в болничен за интервенция. След като той изтече, Рогачев пък пусна молба за отпуск по бащинство за щерка му. Последва заповед на вътрешния министър за отстраняването му от служба, която по-късно административният съд в Пазарджик анулира.

Името на Рогачев бе забъркано и в грандиозния скандал, който избухна месец преди уволнението му, когато на бял свят излязоха незаконни схеми на наказателна бригада от чиновници на Трето РПУ.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР