Административният съд в Кюстендил отмени решение на Общинската избирателна комисия

...
Административният съд в Кюстендил отмени решение на Общинската избирателна комисия
Коментари Харесай

Съдът прекрати правомощията на кметицата на с. Овчарци

Административният съд в Кюстендил анулира решение на Общинската изборна комисия /ОИК/ Сапарева баня, с което е отхвърлено предлагането да се прекратят предварително пълномощията на кмета на с.Овчарци, община Сапарева баня, Радостина Георгиева Сусанина, оповестиха от съда.

Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд. Решението на ОИК се оспорва в съда от Политическа партия "ГЕРБ ", а Сусанина е определена на поста като самостоятелна.

Започва делото за оспорените компетенции на кмета на Благоевград

Повод за разногласието е регистрация на кметицата като едноличен търговец и присъединяване й в друго комерсиално сдружение, както и това, че не е подхванала дейности в законовия период след избирането й на поста да се откаже от осъществяваната от нея комерсиална активност по смисъла на Търговския закон. Това е нарушаване на Закона за локалното самоуправление и локалната власт, глобата за което е предварително преустановяване от ОИК на пълномощията на кмета, обясниха от съда.

От събраните доказателства по делото съдът е открил, че Радостина Сусанина е прекъснала активността на една от двете компании. Това обаче се отразява само на осигурителните правни отношения на самоосигуряващото се лице, само че не и върху статута му на действителен търговски индивид. По отношение на другото комерсиално сдружение пък Сусанина е подхванала дейности по прекачване на дружествения дял и заличаването й като шеф едвам през януари 2020 година

Постъпили са четири тъжби, с които се оспорват пълномощията на кмета на Благоевград

Съдът е решил, че с решението си Общинската изборна комисия не е приложила вярно закона и е постановил предварително преустановяване пълномощията на Сусанина в качеството й на кмет на кметство с. Овчарци, написа в решението на Кюстендилския административен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР