Адаптацията на българина Кирил Десподов в ПАОК върви все по-добре

...
Адаптацията на българина Кирил Десподов в ПАОК върви все по-добре
Коментари Харесай

Медиите в Гърция: Ролята на Десподов в ПАОК става все по-важна, съвсем скоро ще бъде безспорен титуляр

Адаптацията на българина Кирил Десподов в ПАОК върви все по-добре и ролята на крилото става все по-важна за старши треньора на отбора от Солун Разван Луческу, написа sdna.gr. Анализът в действителност е за всички нови попълнения на отбора и изключително на хората от междинната линия и офанзивата – Суалиху Мейте, Магомед Оздоев, Мбуана Самата и крилото от Кресна.

" Както в дербито с Панатинайкос, по този начин и в европейските мачове, Кирил Десподов влезе от пейката, като Тайсон и Андрия Живкович започнаха. За ПАОК и осмислянето на целия сезон това бяха два доста значими дуела. За да няма недоразумения кой е титуляр и кой е запаса, Разван Луческу приказва предишния понеделник със своите играчи, обосновавайки политиката си по какъв начин ръководи наличния капацитет сега. Румънският треньор похвали самостоятелното качество на играчи като Кирил Десподов, като уточни, че посредством него те могат да трансформират тима генерално ", стартира анализът на медията.

" Например при влизането си в мача против Айнтрахт (Франкфурт) Десподов сподели, че има класа в краката, защото от неговия удар от фаул се стигна до " златния " гол на централния бранител Кулиеракис. Румънецът се грижи в тази специфична обстановка да държи играчите си нащрек, знаейки какъв брой скъп инструмент е българското крило за ПАОК, даже и от аварийна пейка. Явно е, че Десподов ще стартира мачовете оттова до момента в който доближи мечтаното равнище за тима ", отбелязва се още в публикацията.

" Във всеки случай времето е наш съдружник. Десподов сподели друг метод в прекосяването на стадиите в играта. Беше се научил на друго, само че наподобява се приспособява, влезе в мача и извади експанзия, даде това, което желаеме... ", разяснява Луческу представянето на 26-годишния атакуващ полузащитник в мача от шампионата Лига на Конференциите против немския отбор.

А по-късно се спря и на изявите на всички останали нови попълнения.

" Техните самостоятелни качества са плюс, който носят на тима, до момента в който не станат едно цяло всички дружно като организъм. Разбира се, самостоятелното качество играе роля и ние имаме потребност от него, само че аз им споделих, че щом доближат равнищата на подготвеност на останалите, самите те ще бъдат още по-добри и по-полезни “, изясни Разван Луческу.

Неслучайно румънецът обществено акцентира, че ненавижда думата ротация, придържайки се към " мениджмънт на стартовите 11’’, обяснявайки какво прави с тима в мачовете от началото на сезона. А Десподов беше абсолютният воин в първата среща от групата на Лигата на конференциите против ХИК (Хелзинки) и макар обстоятелството, че не беше в титулярния състав в последните два мача за ПАОК, българският ас дава отговор съвършено на желанията и проектите на наставника за изглаждането на тим, който да се бори за купата.

В момента Десподов, който е и капитан на националния тим, е на лагер преди мачовете на България с Литва (на 14-и октомври) и с Албания (на 17-и октомври).





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР