АБВ носи административнонаказателна отговорност за кражба на чужда търговска марка.

...
АБВ носи административнонаказателна отговорност за кражба на чужда търговска марка.
Коментари Харесай

БСП ще съди АБВ за търговската марка ``Коалиция за България``

АБВ носи административнонаказателна отговорност за кражба на непозната комерсиална марка. Българска социалистическа партия внесе в ЦИК доказателства за собствеността на марката " Коалиция за България ". Ще пазиме праватa си пред съда, всички интернационалните органи и институции, оповестиха през днешния ден от пресцентъра на " Позитано " 20.
 Нинова след удара с името: По-голямо оскърбление за Георги Първанов надали може да има  АБВ с удар по Българска социалистическа партия - записва се за вота като Коалиция за България
От Българска социалистическа партия са безапелационни, че " ЦИК би трябвало да се съобрази с изложените причини и българското законодателство и не би трябвало да позволява до регистрация коалиция от партии с наименование Коалиция за България за присъединяване в изборите за членове на Европейския парламент през май 2019 година "

Същевременно през днешния ден " Коалиция за България ", формирана от АБВ и още 6 политически сили, внесе в ЦИК документите за регистрация за европейските избори. Листата на групировката е управлявана от проф. Боян Дуранкев.

" Ленин стиска каскета и никой не му го краде "

" Ако на Българска социалистическа партия доста им липсва марката „ Коалиция за България “, сме подготвени да обсъдим тяхното приемане във групировката. Не знам по какъв начин може да откраднеш нещо, което не принадлежи. Ние сме внесли в ЦИК документи. Ако на Българска социалистическа партия доста им липса закъснялата носталгия по марката „ Коалиция за България, сме подготвени да обсъдим тяхна молба още през днешния ден, единствено двама от сътрудниците към момента имат запаси да ги приемем. Ще ги съветвам да се вгледат в предшественика. Ленин стиска каскета и никой не му го краде. На тях все някой нещо им краде. Тази политическа отпадналост, която избива от време на време в цинизъм, издава една мизерия, която е обидна, включително за всички хора, които имат отношение към левицата ", заяви през днешния ден ръководителят на АБВ Румен Петков, откакто „ Коалиция за България “ внесе в ЦИК 7 017 подписа.

Политическите сили в „ Коалиция за България “ са Политическа партия “АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ ” с ръководител Румен Петков, Политическа партия “ОБЕДИНЕН БЛОК НА ТРУДА БЪЛГАРСКИ ЛЕЙБЪРИСТИ ” с ръководител Екатерина Атанасова, Политическа партия „ ПОЛИТИЧЕСКО ДВИЖЕНИЕ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ “ с ръководител Елена Нонева, Политическа партия „ БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ ЛИБЕРАЛИ “ с ръководител Михаил Шишков, Политическа партия „ ДВИЖЕНИЕ ЗА СОЦИАЛЕН ХУМАНИЗЪМ “ с ръководител Александър Радославов, Политическа партия „ ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО “ с ръководител Емил Миланов и Политическа партия „ БЪЛГАРСКАТА ЛЕВИЦА “ с ръководител Боян Киров.

Аргументите на Българска социалистическа партия

" Името на обединението е познато, одобрено и в цялото общество се свързва 20 г, само и единствено с Българска социалистическа партия, а комерсиалната марка „ КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ " е благосъстоятелност и принадлежи на " БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ ". Съгласно закона, това включва правото на притежателя й да я употребява, да се разпорежда с нея и да забрани на трети лица без негово единодушие да употребяват " - аргументират се от " Позитано " 20.

" Желанието на АБВ да записват коалиция със същото название има за цел само да вкара в подвеждане и да докара до комплициране на гласоподавателите, които ще гласоподават в престоящите избори за Европейски парламент. Това е нарушаване на главните правила за обективен избирателен развой, според Изборния кодекс на страната, и затова не би трябвало имитираща коалиция да бъде записана в ЦИК " - означават от Българска социалистическа партия.

От  " Позитано " 20 напомнят, че „ Коалиция за България “ е основана през 1999 година от Българска социалистическа партия и други по-малки, идейно близки партии. До 2014 година „ Коалиция за България ” е взела участие във всички извършени избори - Парламентарни избори (2001 година, 2005 година, 2009 г.); Президентски избори (2001 година, 2006 г.); избори за Европейски парламент (2007г., 2009 година, 2014 г.); Местни избори (2003 година, 2007 година, 2011 г.) и в стотици нови и частични избори, отвън постоянните локални.

" Регистрацията на „ Коалиция за България ” за присъединяване в изборите за Екологичен потенциал ще бъдат нарушени редица закони на страната - включително Изборният кодекс, Законът за политическите партии, Законът за защита на конкуренцията, Наказателният кодекс, Законът за марките и географските означения и редица Европейски нормативни актове " - безапелационни са от Българска социалистическа партия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР