АБУДЖА, Нигерия (AP) — Президентът на Нигерия отстрани в понеделник

...
АБУДЖА, Нигерия (AP) — Президентът на Нигерия отстрани в понеделник
Коментари Харесай

Нигерийският лидер отстрани министъра за облекчаване на бедността, след като финансовите транзакции бяха поставени под съмнение

АБУДЖА, Нигерия (AP) — Президентът на Нигерия в профил в понеделник министъра по филантропичните въпроси и облекчаването на бедността на страната поради потреблението на частна банкова сметка за финансови транзакции на министерството в държавната стратегия за обществено подкрепяне.

Betta Edu беше отстранена с неотложно деяние, до момента в който нигерийската организация за битка с корупцията прави „ задълбочено следствие “ на всички финансови транзакции на министерството, сподели представителят на президента Аджури Нгелале в изказване. В него се споделя, че следствието ще обхване цялата рамка на стратегиите за обществени вложения на Нигерия.

Президентът Бола Тинубу беше определен предходната година, откакто даде обещание да избави най-населената страна в Африка от хроничната корупция и крайната беднотия. Неговото държавно управление сподели, че прекъсването следва неговия ангажимент „ да поддържа най-високите стандарти на честност, бистрота и отчетност “ в метода, по който се ръководят ресурсите на Нигерия.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР