Абсолютно необяснимо е повече от тройното поскъпване на машините за

...
Абсолютно необяснимо е повече от тройното поскъпване на машините за
Коментари Харесай

Петър Славов: Машинното гласуване е системно саботирано

Абсолютно необяснимо е повече от тройното повишаване на машините за гласоподаване, съобщи пред БНР юристът Петър Славов от „ Демократична България “.
„ Налице е изумителна разлика в цените – в цената, която беше препоръчана при предходната доставка на 9600 броя и в този момент, за възможните спомагателни 1500 броя “, разяснява той в предаването „ Преди всички “.

Според Славов новият състав на Централната изборна комисия е заварил тежко завещание и е трябвало да работи интензивно в редица сфери, в това число популяризирането на машинния избор, „ до момента в който остарелият състав на ЦИК редовно го саботираше “.

Славов вижда в напъните на служебното държавно управление и на ЦИК блян да се откри решение за машинното гласоподаване . Той е „ въздържан оптимист, че и терминали, има и опция те да бъдат наети “.

„ Законът беше пределно явен още 2017 година – в това число предишното болшинство на статуквото единствено го беше трансформирало 2019-а да се гласоподава единствено машинно и то на всички места, на практика без изключения. В последния миг преди локалните избори тогава и евровота хоп, отново промени закона и вкара тази опция за така наречен хибридно, смесено гласоподаване, с всичките му дефекти, които ги видяхме на последните избори. Аз бих приказвал за редовно саботиране на машинното гласоподаване , тъй като е ясно, че партиите на статуквото не го харесват. “
Мнението в елементи чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР