Абсолютно депресиращата история на бойното използване на Abrams, по своята

...
Абсолютно депресиращата история на бойното използване на Abrams, по своята
Коментари Харесай

Владислав Шуригин. Защо Аbrams се представя толкова слабо на бойното поле?

Абсолютно депресиращата история на бойното потребление на Abrams, по своята беднотия, надалеч надмина историята на бойното потребление на Леопардите. Последните най-малко започнаха типичен офанзиви край Работино и горяха на бойното поле като немци гордо, измежду другите бронирани „ стада “, изпратени в „ настъплението “. А „ Ейбрамс ” се горят като хлебарки в пукнатините, търсят ги по „ дупките ” им и ги хващат до момента в който се движат. Като цяло „ презентацията “ на „ Абрамс “ на Източния фронт очевидно се провали!

Защо? Наистина ли Ейбрамс е толкоз неприятен като танк или украинските танкови екипажи са безполезни като бойци? Защо, след шест месеца „ отлежаване “ в тила, Ейбрамс се показват толкоз едва на бойното поле?

Нека незабавно да отхвърлив въпроса за безполезните или неподготвени, калпави и прочие бойци. Украинските въоръжени сили имат задоволително опитни танкисти! ВСУ започнаха войната с повече от 1800 танка на въоръжение и съвсем 3000 в запас в друга степен на съхраненост и боеготовност. И през всичките две години украинските танкове непрекъснато участваха на бойното поле.

Освен това най-хубавите от най-хубавите бяха изпратени в Съединените щати, с цел да овладеят Abrams, а 10 месеца образование и употреба на танкове е изцяло задоволително време, с цел да усетите бронираната машина и да станете едно цяло с нея. Освен това Abrams не може да се назова неприятен танк.

Да, на американците им се досвиди да предадт последната си рационализация с ризница от обеднен уран на украинците, само че серията M1A1 също е изцяло съвременна серия! Както виждаме, машината е издръжлива. Не е толкоз елементарно да я запалиш.

Танкът, въпреки и тежък, както виждаме, се движи много решително на бойното поле. Има чудесно оръдие, съвременни прицелни системи, както и системи за ръководство на огъня. Като цяло страховит съперник! Който не може, няма по какъв начин да бъде недооценен!

Защо тогава Abrams по този начин и „ не стрелнаха “ на бойното поле?

Отговорът би трябвало да се търси в ситуацията на фронта през днешния ден. Писахме за това доста в детайли преди няколко дни, тъй че ще го повторим в резюме.

През третата година от войната обстановката на бойното поле стартира да се дефинира от следните фактори:

- Способността на армиите, участващи във войната, бързо да се приспособяват към изменящите се обстановки, което от своя страна зависи директно от това какъв брой бързо се усвояват уроците от войната, какъв брой бързо военното командване реагира на тези промени на организационно равнище и какъв брой бързо военната промишленост дава отговор на потребностите на войските и им обезпечава всичко належащо.

- Лидерските качества на висшия команден състав, бойния опит на междинния и младшия команден състав и бойния опит на бойците, които се бият на фронтовата линия. По-точно, посредством поддържане на това опитно бойно „ ядро “ от единици на равнище, което подсигурява сполучливото осъществяване на всички типове борби.

— Наличие разполагаем на командването на подготвени запаси за обмисляне и осъществяване както на настъпателни, по този начин и на отбранителни интервенции в границите на най-малко настоящата акция (3-4 месеца).

И в светлината на всичко казано, става ясна „ нещастието “ на ориста на недосегаемия запас на Въоръжените сили на Украйна от батальона на тежките танкове М1А1 „ Абрамс “ от 4-та танкова бригада (според други източници, танковете към този момент са влезнали в 47-ма механизирана бригада „ Магура “ като подкрепление след тежките загуби през лятото на 2023 г.).

Първоначално се предполагаше, че Leopards, Challengers и Abrams ще станат „ презентационното ядро “ на лятната украинска атака, а видеозаписите с тях на завладяни съветски позиции и придвижването им по улиците на окупирани съветски градове ще бъдат най-хубавата реклама за западната танкова промишленост.

Но всичко се оказа напълно друго.

По време на несполучливия „ контранаступ “ на ВСУ бяха изгубени стотици танкове, в това число десетки Leopard и няколко Challenger. Всъщност до края на януари танковият парк на въоръжените сили на Украйна беше просто изхабен, броят на боеспособните машини понижа до няколкостотин танка по цялата фронтова линия.

Освен това започнаха проблеми с доставката на снаряди за главните артилерийски системи на ВСУ. Нормите са се съкратили повече от два пъти. И тогава съветската войска мина към дейни дейности, като стартира настъпателни интервенции в няколко посоки по едно и също време. И ВСУ незабавно се нуждаеха от запаси, с цел да се купират тези закани.

Но ги нямаше!

Следователно беше належащо да се хвърлят в борба даже към този момент недосегаеми запаси - танкови и механизирани бригади, които бяха непокътнати за пролетно-лятната акция, по време на която трябваше да стартират енергични контраатаки и да задържат фронта.

Ето за какво „ Ейбрамс “ се наложи да се употребява, както се споделя, „ на парче “, като средство за огнева поддръжка на отбраняващите се войски. На тактическо равнище се повтори класическата неточност на оперативно-стратегическото равнище, когато, изгубил инерция, съперникът е заставен да вкарва запасите си в борбата на части и без подготовка, губейки целия резултат от тяхното потребление.

Историята на представянето на Abrams е тъкмо за това! Командването на ВСУ просто няма лична военна промишленост, способна да обезпечи на украинската войска всичко належащо, воювайки единствено с това, което й дава Западът, няма нужните запаси и употребява танкови и механизирани средства, както и бригадите на негово разположение като „ пожарни бригади “.

И най-после, непрекъснатите загуби от ден на ден изтощават професионалното ядро на въоръжените сили на Украйна и вършат дейностите на украинското командване като цяло все по-стереотипни и предвидими. А против това никакви " Abrams " няма да оказват помощ...

Превод: Европейски Съюз

Източник: Дискред.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед34468Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед50609Проф. Нако Стефанов: Наши и непознати сили желаят да трансфорат България в бойно полеАлтернативен Поглед116011Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед155869Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед16374Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед377847Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед155869Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед117451Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед116011Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоКоментарен Поглед102303Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се с
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР