Абсолютна безпринципност и задкулисие при сформирането на парламентарните комисии видяхме

...
Абсолютна безпринципност и задкулисие при сформирането на парламентарните комисии видяхме
Коментари Харесай

Петър Куленски: Абсолютна безпринципност и задкулисие при сформирането на парламентарните комисии

Абсолютна непоследователност и задкулисие при сформирането на парламентарните комисии видяхме ние от " Продължаваме Промяната " през последните два дни. Това сподели за утринния блок " Добро утро, България " на Радио " Фокус " депутатът от " Продължаваме Промяната " Петър Куленски.

" Ние желаеме да зададем въпроса обществено: Кой звъни на Движение за права и свободи, с цел да разпореди среднощната рокада? Това се случи в деня, в който Радостин Василев подаде сигнал против спортния министър Весела Лечева в Комисията за противопоставяне на корупцията и това също би трябвало да бъде регистрирано. Всичко, което се случи през вчерашния ден ясно обрисува едни новосформирани болшинства в Народното събрание при сформирането на парламентарните комисии. Това беше болшинството, което избра господин Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание. Другото, което разсъни нашите съмнение и подозрения беше гласуването на ръководител на Комисията по земеделие. При всички други комисии членовете, ръководителите, зам.-председателите се гласоподава дружно накуп, само че особено за Комисията по земеделие представителите на ГЕРБ желаеха поименно гласоподаване на управлението на комисията. И до колкото нас може да ни учуди, че ГЕРБ и Движение за права и свободи гласоподаваха против фигурата на Иван Христанов, който дружно с проф. Христо Даскалов, който също е част от нашата ПГ и беше началник на БАБХ разкриха схемата за фитосанитарния надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреев ", държанието на Българска социалистическа партия, които също не поддържаха Иван Христанов, който беше зам.-министър в отрасловото министерство, ръководено от Иван Иванов, кадър на Българска социалистическа партия, буди нашето неразбиране ", разяснява Куленски.

Той съобщи, че Политическа партия съдят по дейностите на партиите. Във връзка с поисканата оставка на Вежди Рашидов от Иво Атанасов от " Продължаваме Промяната " Куленски съобщи: " Това беше един акт на нашия сътрудник от ПГ. Той беше обвързван с това, че господин Рашидов не е изискал да получи сигнал на Сдружение " БОЕЦ ", а също по този начин е обвързвано и с уволнението на секретаря на Народно събрание и връщането на предходния основен секретар на Народното събрание госпожа Караславова. Иво Атанасов сподели, че ще ни запознае с обстоятелствата и събитията, когато се събере парламентарната група и ние тогава ще вземем решение по какъв начин ще действаме оттук насетне.

Куленски акцентира, че в Политическа партия решенията не се взимат еднолично, а се взимат от органите на партията. " Когато получим втория мандат ще се съберем на Национален съвет и ще решим какво да вършим. Нека забележим какво ще се случи с първия мандат, тъй като в този момент топката е при ГЕРБ. Те завоюваха изборите и носят отговорност да сформират управническо болшинство ".

Депутатът добави, че представителите на Политическа партия са били сюрпризирани от обстоятелството, че служебното държавно управление е избягало от отговорност да сформира собствен бюджет, по този начин както е било артикулирано по-рано.

" По време на чуването на служебната министърка на финансите Росица Велкова тя заяви в Пленарна зала, че ще внесе бюджет, с който през първите месеци на 2023 година да продължи приложението на Бюджет 2022, което пък въпреки това е едно доказателство, че ние сме приели един добър и работещ бюджет ", посочи националният представител.

Петър Куленски съобщи, че " Продължаваме Промяната " до в този момент не са взели участие в разисквания на съответни дати за нови избори, мълва, която се популяризира тези дни из медийното пространство, че в коридорите към този момент се дебатират съответни дати за иден нов избор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР