Абортът беше декриминализиран в австралийския щат Нов Южен Уелс след

...
Абортът беше декриминализиран в австралийския щат Нов Южен Уелс след
Коментари Харесай

И последният австралийски щат декриминализира аборта

Абортът беше декриминализиран в австралийския щат Нов Южен Уелс след седмици противоречиви диспути, привеждайки законите му в сходство с останалата част от страната.
Политици от целия политически набор гласоподаваха за анулация на законите, датиращи от 1900 година, гласящи, че дами, които желаят да създадат аборт в Сидни или другаде в страната, както и техните лекари, могат да бъдат изправени до 10 години затвор.
Законодателството беше забавено с месеци от дребна група консерватори от ръководещата Либерална партия, които въстанаха против водача си.
Приемането на законопроекта беше приветствано от бранители на свободния избор, които през последните месеци проведоха няколко огромни демонстрации в негова поддръжка, съобщи БГНЕС.
Алекс Гринуич, който показа законопроекта, съобщи: " Съжаляваме, че ни лиши толкоз време ", с цел да премахнем аборта от наказателния кодекс.
„ Най-дълбоката ми признателност е към моите парламентарни сътрудници и към профилираните организации за отбрана на правата на дамите, които се борят за това от десетилетия “, сподели той в изказване.
Процедурата се смята за законна единствено в най-многолюдния щат в Австралия, в случай че лекарят сметне, че физическото или психическото здраве на дамата е в заплаха. Новото законодателство разрешава абортите да се правят от доктор до 22 седмици, откакто е получено утвърждението на двама други лекари. Освен това нелегално е неквалифицирано лице да прави аборт, като закононарушението се санкционира с до 7 години затвор. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР