Абонатите, ползващи парно, са надплатили 29 млн. лева за последния

...
Абонатите, ползващи парно, са надплатили 29 млн. лева за последния
Коментари Харесай

Надплатили сме за парно близо 30 млн. лева

Абонатите, ползващи парно, са надплатили 29 млн. лв. за последния ценови интервал. Това стана ясно от думите на омбудсмана Диана Ковачева по време на публичното разискване на новите цени на електрическата сила и парното в Комисията за енергийно и водно контролиране, предава вестник „ Труд”.

Очевидно е, че клиентите на процедура надплащат. По данни от работната група, за последния интервал са надплатени 29 млн. лева, които считам, че би трябвало ясно да се каже по какъв метод ще бъдат възобновени на потребителите на топлинна сила, сподели Ковачева.

Според нея това се дължи на обстоятелството, че цената на топлината сила не се актуализира навреме в сходство с ежемесечните промени на цените на природния газ. Затова, съгласно нея, би трябвало да се промени Наредба №5 за контролиране на цените на топлинната сила, която планува едногодишна смяна в цените на парното.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Парното и топлата вода да нарастнат с 15% от юли тази година...

Доклад на КЕВР планува цените на парното да бъдат нараснали в съвсем всички градове, като най-голямо нарастване се планува за София - с 14 на 100. За Велико Търново цената ще се увеличи с 13%, Варна и Бургас - с 11%, Перник и Враца - с към 10%, Пловдив 9%.

Ковачева дефинира като неприемлива минималната промяна на поисканата цена за най-голямото сдружение в бранша “Топлофикация София”, където вместо декларираните 15%, Комисията предлага повишаване с 14%. Омбудсманът настоя КЕВР да изясни на какво съображение е образувано това нарастване при изискване, че столичната топлофикация не е предоставила на регулатора никакъв финансов доклад за 2020 година - одитиран, неодитиран или прелиминарен.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР