А1 започва в подкрепа на фондация За доброто“ и проект

...
А1 започва в подкрепа на фондация За доброто“ и проект
Коментари Харесай

Тази Коледа А1 ще закръгля платените сметки през Моят А1 в полза на фондация „За доброто“


А1 стартира в поддръжка на фондация „ За положителното “ и план „ Светулка “ за видоизменение на материалната и прочувствената среда в детските болнични отделения у нас.

Телекомът ще закръгля до лев всички сметки, платени от частни клиенти в приложението или портала Моят А1. Ако сметката е да вземем за пример 20,19 лв., разликата от 81 стотинки до 21 лв. ще бъде добавена от А1, а не от клиента.

Кампанията ще продължи от 14 ноември до 31 декември, като по-късно А1 ще подари лични средства, равни на събраната при закръглянето на сметките сума. Те ще бъдат употребявани за идващия план „ Светулка “.

„ Тази Коледа А1 ще закръгля в интерес на положителното. По този метод желаеме освен да подкрепим идеята на фондация „ За положителното “ за възобновяване и видоизменение на детско болнично поделение, само че и да създадем нашите клиенти съпричастни към тази благородна акция. За задачата би трябвало единствено да употребяват новите технологии и да платят сметката си през Моят А1, а ние ще дарим лични средства, равняващи се на символичното закръгляне на тяхната сметка “, разяснява Илияна Захариева, шеф „ Корпоративни връзки “ в А1 България.

Паралелно със събирането на средства от заплащанията, направени през Моят А1, фондация „ За положителното “ ще приема на кандидатурите за поделение „ Светулка “, което ще бъде преобразено със средствата от акцията. В началото на 2023 година екипът на „ За положителното “ ще оцени кандидатурите съгласно авансово оповестените критерии, като за задачата ще селектира отделенията и ще ги посети на място. Едно от тях ще премине през цялостна смяна – ще бъде обезпечено съвременно здравно съоръжение, материалната база ще бъде възобновена и обогатена с лечебни рисунки. Приятелската среда е основа за основаването на ново лечебно прочувствено пространство, в чийто център е сложено детето пациент.

„ Идеята за болница, която не наподобява на болница, движи всички наши планове „ Светулка “. Уютното пространство с персонализирани кътове оказва помощ на детето да преодолее напрежението от боледуването, да остане социализирано, да не се усеща изолирано. Помага и на родителите да надмогнат шока от заболяването на детето. Втората крачка е смяната на връзките сред детето, неговите родители и лекарите. Двете дружно образуват отзивчива среда на мира и доверие, в която лекуването е по-качествено и оздравяването е по-бързо “, споделя екипът на фондация „ За положителното “. „ Психолозите от дълго време са обяснили връзката сред средата, прочувственото положение и скоростта на излекуване, а първите „ светулки “ – в Айтос и в Силистра, са нагледният образец за благотворното влияние на смяната “, допълват от организацията.

Повече за акцията „ Закръгляме в интерес на положителното “, по какъв начин да подкрепите план „ Светулка “ и какви са критериите за кандидатстване може да намерите на

Мобилното приложение Моят А1 и неговата уеб версия на A1.bg разрешават на потребителите си освен да заплащат месечната си сметка, само че и да ръководят своите услуги независимо и в комфортно за тях време. Чрез него те могат да избират цифровите екстри, които са включени в проектите им, да прибавят роуминг пакети, наличие и доста други.

Сега клиентите на телекома могат да създадат положително, като платят сметката си през Моят А1, и по едно и също време с това да завоюват премия от приложението. До 29 януари 2023 година записаните консуматори в Моят A1 могат да завъртят виртуалното Колело на шанса и да завоюват както моментни награди като мегабайти на оптималната скорост и национални минути, по този начин и предметни изненади като 5 смарт телефона Samsung Galaxy A23 5G и 10 комплекта безжични слушалки TCL.

А1 , част от A1 Group, е водещ снабдител на цифрови услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията дава мобилни и закрепени услуги, високоскоростен интернет, интерактивна, цифрова и сателитна телевизия, четири лични спортни канала с марката MAX Sport, платежни услуги, ICT, cloud и IoT бизнес решения на над 4,8 милиона клиенти. През 202 1 година A1 България регистрира доходи от 574 ,1 млн. евро, а сравнимата EBITDA e 218 , 3 млн. евро.

A1 Group е водещ телекомуникационен снабдител в Централна и Източна Европа с повече от 26 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем страни: Австрия, България, Беларус, Хърватия, Словения, Северна Македония и Сърбия, а приходите на Групата за 2021 година възлизат на 4,75 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в региона на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със постоянен акционер в лицето на América Móvil – един от най-големите телекомуникационни снабдители в света.

Каузата на фондация „ За положителното “ са високите стандарти за детско опазване на здравето и обучение.

От 2019 година насам дружно с донори и доброволци е обновила и дооборудвала детски отделения в цялата страна. Така се ражда планът „ Светулка “, който трансформира физическата среда, психологическия климат и връзките сред децата, родителите им, лекарите и медиците. „ Светулка “ не е единствено поправки и съоръжение, само че и емпатия, другарство на понятен и наличен език, осведомено и равноправно присъединяване на всички страни в процеса на лекуване, в чийто център е сложено детето пациент, неговото физическо здраве и прочувствено положение. В плановете „ Светулка “ вземат участие локални доброволци и по този начин се основава подкрепяща общественост, която продължава смяната – в педиатричните отделения и отвън тях.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР