А1 дари 85 000 лева за цялостно обновяване на материалната

...
А1 дари 85 000 лева за цялостно обновяване на материалната
Коментари Харесай

Педиатрията в МБАЛ Карнобат ще бъде обновена със средствата от кампанията на А1 „Закръгляме в полза на доброто“


А1 подари 85 000 лв. за изцяло възобновяване на материалната база и развиване на прочувствената среда в детското поделение на „ Многопрофилна болница за интензивно лекуване – Карнобат “. 80 000 лева е сумата, която коледната акция „ Закръгляме в интерес на положителното “ генерира в края на 2022 година в поддръжка на план „ Светулка “ на. Екипът на А1 събра в допълнение 5000 лв. по време на Коледния благотворителен базар на компанията, които също бяха дарени за идеята.



В интервала на, провела се от 14 ноември до края на предходната година, А1 закръгляше до лев всяка сметка на частни клиенти в приложението или портала Моят А1. Близо 300 000 консуматори способстваха за събирането на нужната за обновяването сума, като избраха цифровите канали за ръководство на своите услуги в интервала на акцията.

Отделението в болничното заведение в Карнобат кандидатства в уеб страницата на „ За положителното “ наред с други здравни заведения от областите Търговище, София-област и Смолян. Педиатричният бранш в МБАЛ – Карнобат дава отговор в най-пълна степен на на план „ Светулка “. Наред с това, натоварването на отделението е над междинното за страната, което значи, че преобразяването на мястото ще усъвършенства изискванията за лекуване до уголемен кръг деца пациенти.



Детското поделение разполага с 15 кревати и обезпечава лекуването на над 600 дребни пациенти годишно, за които се грижат четирима лекари, шест медицински сестри и двама санитари. Отделението в Карнобат е от изключителна значимост за хората от района. През годините болничният екип е спечелил доверието на пациентите и родителите им. Местната общественост дава поръчка, че ще взе участие в развиването на план „ Светулка “ на място.



Сумата от общо 85 000 лв., дарени от А1 и нейните чиновници, ще бъде вложена в цялостната реставрация на пространствата по утвърден архитектурен план, който ще бъде публично показан напролет. Всички промени в него ще допринесат за по-качественото лекуване на децата в района.



Заложените в плана усъвършенствания дават отговор на най-високите стандарти, като се вземат поради самостоятелните дадености на съответната болница. Ще бъдат построени нови санитарни пространства и ще бъде закупена нужната здравна инсталация като вакуум и кислородна апаратура, които да добавят наличните инхалатори и перфузори. Всяка стая в педиатричното поделение ще бъде с самостоятелен дизайн, който да придвижва малчуганите в баснословен свят и да оказва помощ за понижаване на напрежението по време болничния престой. В рамките на план „ Светулка “ ще се работи за възстановяване на отношението и връзката сред страните, ангажирани в процеса на излекуване на дребните пациенти, с което да се промени и прочувствената среда в болничното заведение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР