А не трябва! Самонастройките, които ограничават и спъват нашето развитие. 4 истории,

...
А не трябва!
Самонастройките, които ограничават и спъват нашето развитие.
4 истории,
Коментари Харесай

Четири истории, в които вярваме

А не би трябвало!

Самонастройките, които лимитират и спъват нашето развиване.

4 истории, в които имаме вяра: какво ни задържа и не ни разрешава да се доближим до фантазията си.

Нашата действителност е отражение на мислите и настройките, които съществуват в главата ни. Може би, като измененията техния облик, животът ви ще стартира да се оформя по напълно друг метод.

Ето 4 истории, които могат да бъдат разказани по друг метод:

История, която стартира по този начин: би трябвало да си благополучен. Постоянно.

Щастието е дума, която ни притегля и която преследваме. Но да мислиш, че човек би трябвало да е благополучен от самото начало, да е благополучен и положителен, е все едно да вярваш единствено в един цвят, да вземем за пример жълтото. За прочувствена непоклатимост от време на време може да имаме потребност от сиво или черно, а като цяло най-често цветовете се смесват – по-интересно е.

Как да го изправим: приемете вашата горест, яд, болежка и други страсти от тъмни нюанси, те също имат право да съществуват. Психолозите поучават да живеем и да приемем даже най-неприятните усеща, с цел да се оправим бързо с депресивното положение.

История, която стартира по този начин: Егоистично е да правиш каквото си искаш.

Много от нас се усещат неверни, когато желаят да създадат нещо, което харесват единствено те. Поради това отношение ние отлагаме същинските си стремежи и смели хрумвания за „ по-късно “, което ще пристигна, когато за първи път се заемем с проблемите на нашите другари, родственици, деца.

Как да го изправим: Забравяме, че външната естетика идва единствено посредством вътрешна естетика. Бъдете почтени със себе си и не се опасявайте да изразявате себе си. Приспособявайки се към близките, техните отзиви и претенции, ние опитваме от ден на ден и повече обществени маски, които пречат на същинския и неповторим „ Аз “ да се прояви.

История, която стартира по този начин: Ще бъда благополучен, когато…

В нашето общество цари фетиш към всеобщата консумация, когато движимостите са се трансформирали в знак на триумф, жанр, обучение, а обич би трябвало да се потвърждават с дарове бижута, които интензивно ни се натрапват от телевизионни екрани и смарт телефони.

Продажбите единствено на антидепресанти и медикаменти срещу тревога са нарастнали приблизително с 12-15% през 2019 година, защото нова кола, най-новият телефон и маркови продукти към този момент не оказват помощ да се запълнят празнотата и да носят благополучие.

Умът ни непрекъснато ни хвърля мисли, че щом отслабнем, съберем нужната сума пари, срещнем „ този “ човек, ще бъдем щастливи.

Как да го изправим: Фокусирайте се върху това, което имате и какво се случва сега. Правете проекти, само че не забравяйте за сегашния миг и за полезностите, които не се купуват в магазина.

Животът е това, което ти се случва, до момента в който правиш други проекти.
~ Джон Ленън

История, която стартира по този начин: да се откажеш значи да загубиш.

По-често не виждаме разликата сред „ отхвърлям се “ и „ изгубвам “. Ето за какво ние толкоз насилствено се отхвърляме от хора, обстановки, привички и религия в нещо ярко и комунистическо. Всичко, без което би ни било по-лесно.

Как да го изправим: Научете се да бъдете гъвкави, променяйте усещанията и затваряйте порти. Често ни споделят да не се отхвърляме и да вървим до края, само че какво ще стане, в случай че този път въобще не е нашият? Трябва ли да е толкоз комплицирано и трънливо? Може би е по-добре да намерите пътека, в сравнение с да се пробвате да пробиете стена.

Вижте тези вярвания, кои ви спъват? Опитайте се да измененията сюжета им и вижте по какъв начин събитията стартират да се развиват по напълно друг метод.

© 2022


© 2022

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР