Добрич. До края на годината специализирана техника ще заработи в

...
Добрич. До края на годината специализирана техника ще заработи в
Коментари Харесай

До края на годината специализирана техника ще заработи в горските площи на територията на ДГС-Генерал Тошево и ДЛС-Балчик в област Добрич

Добрич. До края на годината профилирана техника ще проработи в горските площи на територията на Държавно горско стопанство (ДГС) - Генерал Тошево и Държавно ловно стопанство (ДЛС) - Балчик. Това заяви Татяна Димитрова, специалист „ Връзки с обществеността “ в Североизточно държавно дружество (СИДП) - Шумен, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . На територията на двете стопанства ще бъде осъществена почвоподготовка на близо 170 декара. Подготвените площи ще бъдат залесени с фиданки от локални типове като полски явен, сребролистна липа, цер, явор, скоруша и дива череша.

Двете нови профилирани машини ще проработят от през днешния ден на територията на СИДП. Техниката е закупена със средства по план „ Горите на Североизтока “ – LIFE IASHAB - изпълняван от предприятието. Едната машина е оборудвана с шредер, който се употребява за унищожаване на остатъците от растителност след извършени сечи. Втората машина ще служи за почвоподготовка на освободени за залесяване площи. В рамките на плана ще бъдат реконструирани общо 1053 декара насаждения от неместни инвазивни типове, които са в неприятно положение и с ниска работливост. На тяхно място ще бъдат залесени типични за Североизтока смесени широколистни гори, които съставляват естествени местообитания с значимо значение както за локалните общности, по този начин и за запазване на биологичното многообразие. Проект „ Горите на Североизтока “ е на стойност 1,386,763 евро и се осъществя с финансовата поддръжка на Програма LIFE Nature 2019 на Европейската комисия.

Жулиета НИКОЛОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР