Софийският градски съд е спрял регистърното производство по вписването на

...
Софийският градски съд е спрял регистърното производство по вписването на
Коментари Харесай

Cпряха смяната на шефовете на Автомагистрали

 Софийският градски съд е спрял регистърното произвеждане по вписването на ново управление на държавната компания " Автомагистрали " ЕАД.

Решението на съда е взето в 16 часа през вчерашния ден, проличава от деловодната система на съда, като това е станало по иск на сегашния изпълнителен шеф на сдружението Стоян Беличев и другите двама членове на съвета на шефовете - Александър Филев и Иван Коларов. Той е бил подаден по-рано същия ден.

Основният мотив е нарушаване на член 21 от Закона за обществените предприятия, т.е. това, че служебният министър на районното развиване Виолета Комитова, която желае да смени ръководството на " Автомагистрали " ЕАД, не е провела конкурс за тези постове, както и това, че по закон членовете на борда би трябвало да са петима, а не трима, както тя предлага и както е настоящето състояние.

От определението на съдията излиза наяве, че вписването на новото управление и надлежно заличаването на остарялото е спряно до решение всъщност на разногласието, който поражда с подаването на исковата молба.

" Автомагистрали " сега не може да се разплаща с контрагенти, тъй като комерсиалните банки не извършват платежните, подписани от актуалното управление заради писмо на министъра до тях.

В началото на предходната седмица Комитова се срещна със Стоян Беличев и е било контрактувано най-малко най-неотложните заплащания да бъдат отблокирани.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР