Следващия четвъртък, 1 юли, трябваше да бъде празник за Tesla

...
Коментари Харесай

Защо се бави мегафабриката на Tesla край Берлин

Следващия четвъртък, 1 юли, трябваше да бъде празник за Tesla - откриването на нейната " мегафабрика " в спокойната немска община Груенхайде, напълно покрай Берлин. Но с помощта на ожесточената опозиция на бранителите на околната среда, комплицираната администрация и промени в планирането е изцяло неразбираемо по кое време електрически коли ще слязат от индустриалната линия на първата европейска фабрика на компанията.

Tesla отсрочи предстоящото отваряне към края на 2021 година Но организацията за околната среда в Бранденбург, провинцията, в която се построява заводът за 5.8 милиарда евро, към момента не е дала окончателното си утвърждение. Това значи, че не може да се изключи опцията за в допълнение закъснение, даже до идната година.
Недоволството на локалните
Милиардерът - създател на Tesla, Илън Мъск разкри проектите си за построяването на фабриката в края на 2019 година Теренът обаче отчасти припокрива зона за отбрана на питейната вода и граничи с естествен резерват, което провокира мощна опозиция от локалните поданици и екологичните групи.

Миналата година компанията трябваше да спре изсичането на гора на територията на бъдещата й фабрика, откакто природозащитниците от месната група Nabu подчертаха риска, който изсичането основава за редките локални типове змии. Змиите трябваше да бъдат избавени, преди компанията да може да продължи активността си, само че има непрекъснати старания за прекъсване на работата заради съображения, свързани с опазването на околната среда, оповестява Reuters.

" Хиляди хектари гора ще бъдат изсечени, с цел да се сътвори нужната инфраструктура ", споделя Мануела Хойер, която живее на към 9 км от терена и е член на локална опозиционна акция. " Изграждането на подобен цех в предпазена зона за питейна вода е закононарушение против околната среда. " Критиките на Хойер отразяват възходяща наклонност в Германия за съпротивата против инфраструктурни планове, които имат капацитета да навредят на локалните флора и фауна.
Бюрократични затруднения
Бюрокрацията също предизвиква главоболия на американския производител. Засега компанията работи с предварителни разрешителни за строителство, като значително огромни халета към този момент са издигнати върху терена, който е закупила за 43.4 млн. евро.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР