Партия Възраждане организира мащабно шествие по случай 1 340 години

...
Партия Възраждане организира мащабно шествие по случай 1 340 години
Коментари Харесай

Възраждане организира мащабно шествие по случай 1 340 години от създаването на Дунавска България

Партия " Възраждане " провежда огромно шествие по случай 1 340 години от основаването на Дунавска България на 26 юни, събота, от 13:00 ч. в София

Шествието ще стартира от пл. " Народно заседание ", ще премине по жълтите павета през Министерски съвет, от там ще завие наляво около Съдебната палата, след което ще продължи по бул. " Витоша ", с цел да приключи пред НДК.

Шествието ще премине под звуците на каба гайди и най-популярните български песни. Призоваваме всеки, който се усеща горделив българин, да пристигна с нас! Нека всеки донесе свое българско знаме!

Залисани в година на избори, срамни кавги, политическа корупция и митинги, забравихме, че през 2021 година се навършват тъкмо 1 340 години от одобряването на Дунавска България на Балканския полуостров. България е учредена през 632 година от хан Кубрат, само че неговият наследник и правоприемник Аспарух е този, който безусловно я " реалокира " на запад и е първият държател, принудил Източната Римска империя да се съгласи публично с подчинение на територия на Балканите. 681 година е извънредно значима дата в дългата, блестяща и в същото време трагична история на най-старата национална страна в Европа - Дунавска България.

Нека не забравяме, че 632 година е рождена дата освен за нас, само че и за другата, Волжка България, чието наименование идва от името на най-дългата река в Европа - Волга.

" Тъй като за разлика от всички други в българската политика, ние от Възраждане помним. Точната дата на мирния контракт с Византия не е известна, само че се допуска, че е през юни. Затова шествието е планувано за 26 юни, събота. Нашата цел е да си напомним, че страната ни е най-старата в Европа и че това ни задължава извънредно доста - освен пред предците ни, построили великата ни Родина, само че и пред наследниците ни, на които би трябвало да я предадем по-силна и процъфтяваща!

Нека да застанем дружно под българските трибагреници и дружно да заявим - били сме, сме и ще бъдем тук, в нашата бащина земя, отвоювана и завещана с кръвта на безчет герои, с цел да не допуснем в никакъв случай повече да бъде тъпкана и осквернявана от " свои и непознати посетители ".

Ще ви чакаме на 26 юни, събота от 13:00 ч. на пл. " Народно заседание ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР