Кредитите за бизнеса, които няма да изискват обезпечение, ще бъдат

...
Кредитите за бизнеса, които няма да изискват обезпечение, ще бъдат
Коментари Харесай

Кредитите без обезпечение за бизнеса ще са до 3 млн. лева

Кредитите за бизнеса, които няма да изискват поръчителство, ще бъдат в размер до 3 млн. лв. или до 70% оборота на компанията за 2019 година или 2020 година, като ще се взима по-високата сума. Това стана ясно по време на брифинг на министъра на стопанската система Кирил Петков и министъра на финансите Асен Василев, които оповестиха новата стратегия за дребните и междинни предприятия, която цели възобновяване на бизнеса след COVID-19 пандемията.

На брифинга участваха представители на Банка ДСК, ПИБ и Райфайзенбанк, които ще вземат участие в програмата за финансиране на дребния и междинен бизнес. Държавата дава гаранция, което разрешава частните банки да финансират компаниите без нуждата от поръчителство.

Финансовият запас за обезпеченията ще пристигна от Фонда на фондовете, който кардинално разпределя средствата по европейските стратегии и държавното съфинансиране. Кредитите ще бъдат с естествени пазарни лихви, като ще бъдат със период за погасяване до 7 години. Първите 12 месеца могат да бъдат гратисен интервал. Държавата ще поеме риска до 80% по експозицията към всеки заем.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Служебното държавно управление започва нова гаранционна стратегия з...

" Искам да благодаря и на комерсиалните банки, тъй като с тази стратегия активизираме капитал от 2.5 милиарда лв., които да доближат до бизнеса. Всеки играе правиланата роля, страната приема систематичния риск на пазара, за това че една огромна част от нашите компании ще продължат да живеят, а банките поемат това да познават добре клиентите си и да оценят самостоятелния риск на всяка една компания ", уточни финансовият министър Асен Василев, добавяйки, че тази мярка няма потребност от утвърждение от Европейската комисия.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР